Šport
32 ogledov

Prva zapestnica za Laaka

Phil Laak. (Foto: Webdocs.cs) Žurnal24 main
Če je kdaj veljal pregovor, da kar te ne ubije, te naredi močnejšega, je to zagotovo v primeru Phila Laaka.

Phil Laak se je pred dobrim mesecem namreč grdo poškodoval med adrenalinskim oddihom, ki si ga je privoščil s svojima prijateljema Alecom Torellijem in Antoniem Esfandiarijem, a nato prispel v London in si že na prvem turnirju letošnjega prvenstva WSOP-Europe, priigral svojo sploh prvo šampionsko zapestnico.

Laak je na finalko sicer prišel s šele tretjim največjim kupom žetonov, a se je nato pametno izogibal vsem večjim spopadom, kar mu je prineslo mesto v heads-up delu turnirja, kjer je nato v dvoboju z vodilnim Andrewom Pantlingom, pokazal vse svoje znanje.

A pojdimo lepo po vrsti. Prvi je finalno mizo prvega letošnjega WSOP-Europe turnirja zapustil Willie Tann, ki je na flopu {4-Diamonds}{3-Hearts}{3-Spades} zarinil s parom sedmic, njegovo stavo pa je s parom devetk izenačil vodilni Andrew Pantling. Preostali skupni karti Tannu nista bili v pomoč in tako se je Anglež moral posloviti kot prvi (6. mesto – 23.900£).

Naslednji, ki je ostal brez svojih žetonov je bil Francoz Ilan Rouah (5. mesto – 33.617£), kateremu je najprej večino žetonov pobral Pantling, med gledalce pa ga je dokončno poslal Laak. Ta je namreč z {J-Spades}{9-Hearts} izenačil Francozov all-in in nato, s pomočjo skupnih kart {J-Diamonds}{7-Hearts}{3-Spades}{6-Spades}{Q-Spades} premagal Rouahov {A-Clubs}{10-Hearts}.

Kmalu po Rouahovem odhodu, se je poslovil tudi David Peters (4. mesto – 48.202£). Peters je v svoji zadnji igri, s parom osmic, višal pred flopom, njegovo stavo pa je izenačil le vodilni Andrew Pantling. Na flopu {K-Hearts}{Q-Spades}{2-Spades} sta oba igralca nato samo čekirala, ko pa je na mizi pristala {4-Spades}, je prvi po žetonih segel Pantling, a je Peters njegovo stavo gladko izenačil. Za konec je na mizi pristala še {2-Clubs}, na presenečenje vseh, pa je Pantling oznanil svoj all-in, ki ga je po krajšem premisleku Peters tudi izenačil. Kljub temu, da je dobro prebral nasprotnika in ugotovil da ta ni ujel barve, pa se je Peters pri svojih kalkulacijah vendarle uštel, saj mu je Pantling pokazal {K-Clubs}{J-Diamonds} za višji par kraljev, ki je zadoščal za zmago in njegovo izločitev.

Na naslednjo izločitev smo nato morali čakati več kot 1 uro, nato pa se je Chris Bjorin s svojim parom kraljic zaletel v Laakov par kraljev in tudi zanj je bilo sanj o naslovu konec (3. mesto – 70.473£).

Za naslov in prvo letošnjo WSOP-E zapestnico sta se tako udarila Pantling in Laak, kljub temu, da je prvi začenjal njun dvoboj s kar precejšnjo prednostjo, pa smo vsi prisotni vedeli, da bo ta dvoboj vse prej kot kratek. In res, fanta sta se nato borila več kot 2 uri in pol, preden je vendarle padla končna odločitev o zmagovalcu.

Tekom njunega dvoboja, sta se igralca večkrat zamenjala v vodstvu, Laak pa je tehtnico dokončno prevesil na svojo stran nekaj iger pred koncem, ko mu je uspela res velika zmaga. V tej igri sta oba igralca spravila vse svoje žetone v igro na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {10-Clubs}{7-Clubs}{6-Clubs}{K-Spades}. Laak je v rokah držal {7-Hearts}{6-Hearts}, Pantling pa {8-Clubs}{6-Spades}, kar je pomenilo, da kljub trenutnemu vodstvu, Laak še vedno lahko izgubi igro, če na riverju pade katerakoli od 15 kart, ki so bile ugodne za Pantlinga. Med temi 15 pa ni bilo {10-Hearts}, ki jo je na mizo položil delilec in tako je velika večina žetonov, romala k Philu Laaku.

Slednji je z nasprotnikom tudi dokončno opravil le nekaj iger kasneje, ko je zarinil s {K-Diamonds}{5-Clubs}, Pantling pa je njegovo stavo izenačil z {A-Hearts}{9-Hearts}. Laaku je na pomoč ponovno priskočila Fortuna in mu na turnu prinesla prepotrebni par petic, ki je na koncu tudi zadoščal za zmago, naslov, WSOP-Europe zapestnico ter 170.802£ nagrade. Kljub temu, da je skozi celoten turnir prikazal zavidljivo visok nivo svoje igre in je na finalko prišel z največ žetoni, pa je moral Andrew Pantling, na koncu vendarle priznati premoč Laaku in se zadovoljiti s 105.506£ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.