Šport
18 ogledov

Prva zmaga železarjev

Železarji so večino dela opravili v drugi tretjini, ko so zabili pet zadetkov. ( Žurnal24 main
Hokejisti Acroni Jesenic so v četrtem kolu lige Ebel prišli do prve zmage. V Podmežakli so s 6:2 ugnali Albo Volan. Tilia Olimpija je bila s 5:2 boljša od celovškega KAC-a.

Po treh zaporednih gostovanjih so tudi hokejisti Acroni Jesenic dočakali svojo prvo domačo tekmo, ki pa si je ni ogledalo prav veliko gledalcev. To je bržčas posledica treh porazov. Toda tisti, ki so obiskali tekmo, so se domov lahko vrnili zadovoljni, predvsem po zaslugi zadnjih desetih minut, v katerih so Jeseničani napolnili mrežo Albe Volan.

Začetek je bil za gostitelje več kot spodbuden, saj so že v drugi minuti prek Anžeta Terlikarja prišli do vodstva, ki je domače navdahnilo, tako da so imeli v prvi polovici prvega dela precejšnjo premoč, tudi streljali so pogosto, a zadeti jim ni več uspelo. Madžari so se zanašali na protinapade. Za izenačenje pa je zadoščala hitra akcija v 13. minuti, ko je moral kloniti tudi Gaber Glavič. Jeseniški vratar je bil osrednja oseba druge tretjine, v kateri so gostje pokazali precej več kot v prvem delu, zbral je kar 15 obramb, za nameček pa so domači dosegli še nov zadetek. Žiga Jeglič je Madžarom pred njihovimi vrati ukradel plošček in nato lepo zaposlil Andreja Makrova za 2:1. Gostje ob minimalnem zaostanku niso vrgli puške v koruzo.

Zadnji del so začeli zelo podjetno, sad takšne igre pa so pobrali v 47. minuti, ko so izpeljali lepo akcijo, ki jo je uspešno končal Krisztian Palkovics. Alba se je nato očitno zadovoljila z neodločenim izidom in se potegnila v obrambo, a ob tem so hokejisti iz Szekesfehervarja naredili tudi številne prekrške, kar je bila voda na mlin hokejistom Jesenic. Ti so v 50., 51. in 57. minuti dosegli kar štiri gole in zdaj z večjo samozavestjo pričakujejo torkovo tekmo z Dunajem.

Frank Banham je bil tudi tokrat med boljšimi v moštvu Olimpije. © www.alesfevzer.com

 
Zmaji ugnali lanske prvake
Ljubljančani so po nesrečnem porazu v Zagrebu pred dvema dnevoma, ko so gol dobili tik pred koncem, tokrat gostili celovški KAC . Prvaki lige Ebel so sezono začeli z dvema porazoma, tako da so imeli pred dvobojem v Tivoliju enako izhodišče kot Olimpija . Pri domačih se je pred tokrat ne najbolj polno dvorano Tivoli predstavil še drugi novinec v tednu dni, napadalec Steven Kelly .

Domači so odlično začeli in hitro prišli do vodstva. Po lepi akciji Franka Banhama je gostujočega vratarja Reneja Swetteja prvi premagal Aleš Mušič . Toda veselje domačih je bilo kratko. V trenutkih, ko so imeli gostje na ledu dva igralca več, so izpeljali nevarno akcijo, najprej je Norm Maracle še branil, nato je Christoph Brandner zadel prečko, v tretjem poskusu pa je plošček končal v mreži domačih. Ljubljančani so v prvem delu še enkrat povedli, v polno je zadel branilec Kevin Mitchell , a so Avstrijci še enkrat izenačili: Sean Brown je presenetil domačega vratarja, pred katerim je plošček odskočil in končal za njegovim hrbtom. Druga tretjina se je končala brez zadetkov in tudi brez posebnih razburjenj, domači so se ubranili dveh številčnih prednosti tekmecev.

Nato pa se je domačim strelcem odprlo v zadnji tretjini. Za moralno oporo je poskrbel Banham, ki je v svojem slogu popeljal plošček izza vrat in zadel, celo v trenutkih, ko je imela Olimpija na ledu le štiri igralce. Isti napadalec je bil v glavni vlogi štiri minute kasneje, po njegovem strelu pa je palico spretno podstavil Kelly ter povišal na 4:2. Gostje so mirno končnico preprečili z zadetkom ob igralcu več deset minut pred koncem, a so Ljubljančani na isti način vrnili pet minut kasneje, ko je bil Ivo Jan najbolj spreten ob vratnici in plošček zbezal v gol. V zadnjih minutah so gostje poskušali še brez vratarja, a je ostalo pri 5:3.

Liga Ebel, 4. kolo:


Tilia Olimpija : KAC 5:3 (2:2, 0:0, 3:1)
Mušič (3), Mitchell (13), Banham (43), Kelly (47), Jan (56); Brandner (5), Schuller (16, 50)

Acroni Jesenice : Alba Volan 6:2 (1:1, 1:0, 4:1)
Terlikar (2), Makrov (35), Dück (50), Tročinski (51), Kovačevič (51), Razingar (57); Vas (13), Palkovics (47)

VSV : Medveščak 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Mcleod (7, 19, 37), Ferland (28), Kaspitz (32); Lovrencic (27)

Dunaj : Red Bull Salzburg 5:4  (1:4, 0:0, 3:0, 1:0)*
Tropper (18), Nageler (46, 50), Gratton (58); D. Rodman (61); Schiechl (9), Latusa (10), Rebek (12), Koch (20)

Linz : Gradec 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Schlacher (3), Purdie (17), Oberkofler (42); Day (53)

* po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.