Šport
20 ogledov

Prvak brani svoje (neprimerno?) vedenje

lewis hamilton
1/7
EPA
Svetovni prvak Lewis Hamilton brani svojo odločitev, da se je na tiskovni konferenci v Suzuki bolj kot novinarjem posvečal pametnemu telefonu in aplikaciji Snapchat.

Četrtkova tiskovna konferenca dirkačev formula 1 v Suzuku je dvignila ogromno prahu zaradi neprimernega vedenja trikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Branilec naslova je sedel v sprednji vrsti med Fernandom Alonsom in Kimijem Räikkönenom ter povsem brezbrižno brskal po svojem pametnem telefonu. Hamilton se je igral z aplikacijo Snapchat in eno svojih stvaritev pokazal tudi sosedu Alonsu.

Zajčje uhlje je nadel tudi Carlosu Sainzu, ki je zabavno domislico svetovnega prvaka prav tako videl na lastne oči. Britanec se je pri tem tako zabaval, da so ga novinarji vprašali, kaj je tako smešno. ''Smešne so fotografije dirkačev. Tiskovna konferenca je že dolgo enaka. Treba je dodajati nove stvari,'' je pojasnil 31-letnik in izzval val ogorčenja.

Ob vprašanju, kaj si mislijo o njegovem početju, je bilo nelagodno tako Mercedesu kot predstavnikom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). Po neuradnih podatkih naj bi bil nezadovoljni tudi nekateri pokrovitelji srebrne garaže.

Hamilton se je kasneje odzval na Twitterju, kjer je zapisal, da je želel biti zabaven, ne pa nespoštljiv, kot mu očitajo nekateri. ''Nekateri ljudje so preveč resni. Jaz sem se imel super, vrhunec mojega dneva,'' je zapisal dirkač Mercedesa in dodal: ''Tiskovna konferenca je enaka že deset let. Vprašanja bi morali postavljati navijači.''

Britanec se je na tiskovni konferenci oddaljil od obtožb o namerni sabotaži njegovega dirkalnika, na kar je namigoval po odstopu na VN Malezije. ''V garaži je približno 50 ljudi, ki delajo 18 ur na dan, da moj dirkalnik spravijo skupaj. Ne samo to, pripravljeni morajo biti, da postanke opravijo v manj kot treh sekundah. Preveč je strokovnjakov na različnih oddelkih, da bi omenil vse, lahko pa povem, da zelo cenim trud in čas, ki ga vložijo,'' je žogico umiril Hamilton.

Komentarjev 1