Šport
10 ogledov

Prvak Damjan za konec četrti

Jernej Damjan portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot
Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je zadnjo tekmo poletne velike nagrade v Klingenthalu končal na četrtem mestu. Vendar je bilo že pred finalno tekmo jasno, da je postal skupni zmagovalec poletne sezone.

Ljubljančan Jernej Damjan, ki je bil po prvi seriji deveti, je četrto mesto osvojil s skokoma, dolgima 131,0 in 133,5 metra, za katera je dobil 251,0 točke. Zmagal je Nemec Richard Freitag (256,4) pred Čehom Romanom Koudelko (253,1) in Norvežanom Runejem Velto (252,9).

Od Slovencev sta danes do točk prišla še Matjaž Pungertar z 20. mestom in Jurij Tepeš z 28. mestom. Peter Prevc je bil 38., Robert Kranjec 39., Anže Lanišek pa je bil diskvalificiran.

"Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljen, prav tako s četrtim mestom. Današnja tekma je bila prava loterija, saj v obeh skokih nisi smel imeti smole. V kolikor si imel smolo, nisi imel niti najmanjših možnosti za vrh. Prvi skok sem naredil soliden, drugega pa zelo dobrega," je današnjo tekmo opisal Damjan.

Konstantnost prinesla naslov

Damjan je skupno zmago slavil s 441 točkami, drugi je bil Norvežan Phillip Sjoeen (382 točk), ki pa je presenetljivo zadnji dve tekmi poletne sezone izpustil, tretji pa Japonec Taku Takeuči (316). Pungertar (175) je bil 12., Peter Prevc (168) 14., Nejc Dežman (65) 35., Kranjec (55) 39., Tomaž Naglič (48) 42., Tepeš (28) 51., Cene Prevc (27) 52., Miran Zupančič (24) 54., Jure Šinkovec (9) 69. in Rok Justin (4) 76.

"Kje se je tehtnica obrnila meni v prid, bi težko dejal. Že na začetku sem si zadal, da bom odskakal celotno poletno sezono z izjemo Hinzenbacha, a sem nato odšel tudi tja, da bi bil na zadnji tekmi prepričan o skupni zmagi. Bistveno mi je bilo, da sem na tekmah čim bolj konstanten. Večinoma mi je to kar dobro uspevalo," je po skupni zmagi dejal Damjan.

"Nekaj utrujenosti je vsekakor bilo, predvsem zaradi dolgih potovanj na Japonsko in v Kazahstan. A to vse je le dobra priprava za zimo, kjer bo popolnoma enako. Tekem bo veliko, voženj bo veliko. Če sem sedaj tega navajen in znam dobro skakati, mi bo samo vzpodbuda za naprej," je še dejal Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.