Šport
24 ogledov

Prvak dobil high roller v Deauvillu

Jonathan Duhamel je dobil high roller v Deauvillu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na Glavnem turnirju EPT v Deauvillu je slavil domačin Lucien Cohen, na high rollerju pa svetovni prvak Jonathan Duhamel. Preberite, kako je se je razpletalo.

Letošnji EPT turnir v francoskem mondenem mestecu Deauville je postregel z zanimivim naborom tekmovalcev, saj ni manjkalo tako največjih zvezd kot tudi popolnih anonimnežev, kar več kot polovica od skupno 891 nastopajočih, pa je na turnirju branila francoske barve. Ob tako močnem domačem kontingentu, tako niti ni bilo presenečenje, da je na koncu naslov romal v roke 47-letnega Parižana Luciena Cohena. Slednji je v heads-up delu turnirja ugnal Šveda Martina Jacobsona in si tako priigral svoj prvi EPT naslov, lično lovoriko ter denarno nagrado v višini kar 880.000€!

A če je zaključek turnirja pripadel Cohenu, je začetek pripadel njegovemu rojaku Julienu Claudepierru. Ta komaj 24-letni Francoz je namreč poskrbel za prvo izločitev dneva, potem ko je z {A-Spades}{Q-Spades} izenačil all-in Ukrajinca Ruslana Prydryka. Slednji je vse svoje upe v tej igri polagal na par šestic, ki pa ni zdržal niti prvega napada, saj so že prve skupne karte {A-Diamonds}{4-Diamonds}{2-Hearts} tehtnico prevesile na stran njegovega nasprotnika. Tdi preostali skupni karti ({3-Diamonds} & {3-Hearts}) Ukrajincu nista bili v pomoč in tako se je njegova francoska dogodivščina zaključila na 8. mestu (66.800€).

Naslednji, ki je ostal brez žetonov, je bil domači mušketir Anthony Hnatow, ki je z {A-Spades}{A-Diamonds} nesrečno naletel na vročega Kanadčana Alexa Wicea, ki je njegov all-in izenačil z {8-Hearts}{6-Hearts}. Če ste opazili, smo zapisali, da je nesrečno naletel nanj, saj je Kanadčan s pomočjo skupnih kart {6-Spades}{Q-Hearts}{2-Diamonds}{4-Hearts}{2-Hearts} svoja nepovezana barvna konektorja, spremenil v barvo, ki je njemu prinesla zmago, Francozu pa pot med gledalce (7. mesto – 110.000€).

Na 6. mestu (155.000€) je turnir končal zadnji spletni kvalifikant, Belgijec Kenny Hallaert, čigar par štiric ni bil kos paru desetk, ki ga je v rokah stiskal Kanadčan Alex Wise in tako tudi Belgijcu ni preostalo drugega, kot da preostalim igralcem zaželi srečo in se poda po svojo priigrano nagrado.

Še preden se je dodobra polegel prah po Belgijčevi izločitvi, že je za mizo zevalo novo prazno mesto, ki ga je izpraznil Latvijec Kaspars Renga (5. mesto – 200.000€). Zanj je bil usoden Šved Jacobson, ki je z {8-Spades}{5-Diamonds} izenačil njegov all-in ter s pomočjo skupnih kart {3-Clubs}{5-Hearts}{Q-Spades}{J-Hearts}{9-Spades} ugnal nasprotnika in njegov {A-Spades}{7-Hearts}.

Nekaj iger kasneje je na sceno ponovno stopil Kanadčan Wise, ki je zrežiral tudi izločitev še enega domačega upa - Juliena Claudepierra. Le ta je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {A-Clubs}{5-Clubs} ter bil v dvoboju s {Q-Clubs}{J-Clubs}, ki ju je v rokah držal Kanadčan, v dobri poziciji, da si priigra nekaj dodatnih žetonov. A temu je bilo tako le do flopa, saj se je med prvimi kartami, ki so našle pot na mizo, znašel tudi {J-Diamonds}, ki je na koncu njegovemu nasprotniku prinesel prepotrebni par janezov in pokončal še zadnje Francozove upe na domačo zmago (4. mesto – 260.000€).

Po dobri uri preigravanja smo bili nato priča novemu velikemu zapletu v katerem je najkrajšo potegnil prav Kanadčan Alex Wise, potem ko z {A-Diamonds}{Q-Diamonds} ni mogel ugnati Cohenovega para kraljic (3. mesto – 330.000€).

Po zaslugi te velike zmage je Cohen v sklepni dvoboj z Jacobsenom vstopil z veliko prednostjo (imel je še enkrat toliko žetonov kot izzivalec), kar je bo glasni spodbudi s tribun zadoščalo, da je Francoz obračun v roku 20 minut zaključil v svojo korist. V manj kot 20 minutah heads-up igre, se je Švedov kupček žetonov zmanjšal z devet milijonov na zgolj 2,4 milijona žetonov, kar je dalo slutiti, da utegne biti vsega prav kmalu konec, saj je moral Šved nekaj ukreniti, če je še hotel ohraniti upanje na osvojitev naslova.

A Šved morda na koncu vendarle ni izbral pravega trenutka za junaštvo, saj je na koncu zarinil s {7-Hearts}{6-Hearts} in se zaletel naravnost v Francozov {A-Spades}{K-Diamonds}. Slednji tako za zmago niti ni potreboval pomoči s strani skupnih kart, tako da mu je na koncu povsem zadoščalo, da so skupne karte {10-Spades}{9-Clubs}{3-Spades}{3-Hearts}{J-Hearts} povsem zgrešile tudi njegovega nasprotnika in slavje se je lahko v domačem taboru začelo!

Tako kot pred nekaj mesecev v portugalski Vilamouri, se je moral Šved Martin Jacobson še enkrat več na koncu zadovoljiti z naslovom podprvaka, katerega je tokrat spremljalo tudi 560.000€ nagrade, medtem ko sta EPT naslov in največji kos pogače (880.000€), po zaslugi pariškega podjetnika Luciena Cohena ostala doma.

Hkrati z Glavnim turnirjem, pa se je na istem prizorišču, ob nekoliko manjši pozornosti medijev in tudi razumljivo slabšem odzivu igralcev, odvijal tudi ti. high roller turnir s prijavnino 10.000$. Na njem pa je po zmagi nad domačinom Alainom Confinom slavil kar lanskoletni svetovni prvak Jonathan Duhamel, ki je na koncu z {A-Spades}{K-Hearts} ugnal Francoza in njegov {A-}{J-} ter si tako priigral novih 203.232€.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.