Šport
14 ogledov

Prvaki do sedme zmage zapored

Chicago se je v končnico uvrstil z nekaj sreče. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti Chicago Blackhawks, branilci naslova Stanleyjevega pokala, so s 5:2 premagali Carolino Hurricanes in zabeležili sedmo zaporedno zmago v severnoameriški profesionalni ligi NHL.

Chicago je s 5:2 na domačem ledu ugnal Carolino, kar je bila že sedma zaporedna zmaga. Za branitelje naslova so zadeli Ryan Johnson, Dave Bollan, Patrick Kane, Jonathan Toews in Bryan Bickell. Toews je zadel na zadnjih štirih zaporednih tekmah, poleg šestih golov pa je zbral še dve podaji. Za Carolino sta zadela Eric Staal in Jeff Skinner.

V New Jerseyju so vragi po podaljšku z 2:1 premagali pingvine. Mož odločitve je bil Ilja Kovalčuk, ki je zadel 24,9 sekunde pred koncem. New Jersey je na zadnjih 23 tekmah slavil 19., Pittsburgh pa je doživel osmi poraz na zadnjih desetih tekmah. Za vrage je v rednem delu zadel Travis Zajac, Martin Brodeur je zbral 25 obramb, za pingvine pa je edini gol dosegel Tyler Kennedy.

Liga NHL, tekme 4. 3.:

New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 2:1 (v podaljšku)
Zajac, Kowalčuk; Kennedy

Ottawa Senators : New York Rangers 1:4
Gončar; Prospal, Zuccarello, Anisimov, Stepan

Chicago Blackhawks : Carolina Hurricanes 5:2
Toews, Bickell, Johnson, Bolland, Kane

Calgary Flames : Columbus Bluejackets 4:3
Jokinen, Iginla, Bourque, Glencross

Anaheim Ducks : Dallas Stars 4:3 (v podaljšku)
Visnovski tri, Selanne; Benn, Burish, Eriksson

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.