Šport
253 ogledov

Prvaki enaki kot lani

odbojka na mivki
1/5
OZS
V Kranju, kjer že tradicionalno poteka državno prvenstvo v odbojki na mivki, so Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ubranili naslove državnih prvakov.

Ženski finale je postregel s ponovitvijo lanskega obračuna med Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik ter Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić. Jančarjeva in Kotnikova sta bolje odprli tekmo ter si priigrali nekaj točk prednosti in vse je kazalo, da bosta zlahka osvojili prvi niz. Pri rezultatu 18:7 pa sta štiri zaporedne točke nanizali tudi izkušeni Skarlovnikova in Pešićeva ter prisilili nasprotnici k odmoru. Preden je njuno serijo prekinila Kotnikova, sta dosegli še dve točki, a kljub temu morali priznati premoč.

Začetek drugega niza je bil povsem izenačen, saj sta dvojici izmenično osvajali točke do rezultata 4:4. Sledile so tri zaporedne točke obeh Tjaš, ki te prednosti nista več izpustili iz rok.

V tekmi za tretje mesto sta Nina in Tajda Lovšin v hudem nalivu odigrali bolj zbrano ter z 2:0 (21:14, 21:15) premagali drugopostavljeni Niko Bevc in Kajo Kersnik. Tajda Lovšin je ponovila lanski uspeh in ponovno odnesla bronasto medaljo.

Zadnjo tekmo večera je pred polnimi tribunami na Slovenskem trgu suvereno začel Tadej Boženk in poskrbel za vodstvo s 3:0. Sledil je odgovor Kumra in Možiča, ki sta uspela ujeti priključek in izenačila na 8. točki. Prvi niz je bil izenačen vse do končnice, kjer sta bila uspešnejša Boženk in Pokeršnik, ki je z uspešnim blokom osvojil zadnjo točko.

odbojka na mivki | Avtor: OZS OZS

V drugem nizu je prvo točko osvojil Žiga Kumer, Rok Možič pa je z blokom dodal še drugo. Mlada odbojkarja sta, kljub izenačenju na 5. točki, še naprej narekovala tempo igre in precej namučila nasprotnika. Ko sta vodila s 15:12 je že dišalo po 3. nizu, a sta v končnici Pokeršnik in Boženk uspela iztržiti svoje izkušnje ter se z 2:0 (21:19, 21:18) veselila ubranitve naslova. Za Pokeršnika je to že 7. naslov državnih prvakov, s čimer se je izenačil na drugem mestu s Samom Miklavcem, zadnje tri pa je osvojil prav v paru z Boženkom, ki je po finalu povedal: "Pričakovala sva točno takšen finale. Niti za trenutek si nisva dovolila podcenjevati nasprotnika, saj sta fanta skozi celoten turnir dokazala, da imata željo in pogum premagati vsakogar. Dobro je, da sva ostala zbrana in v zaključkih nizov naredila točno to, kar sva se dogovorila."

Tretje mesto sta po napetem dvoboju osvojila Jernej Potočnik in Gregor Lah, ki sta z dobrim začetnim udarcem na začetku prvega niza povzročala nemalo težav nasprotnikoma. Drugi niz je potekal bolj izenačeno, a Potočnik in Lah sta izkoristila svoje številne izkušnje in z 2:0 (21:18, 21:17) odpravila Nejca Marovta in Črtomira Bošnjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.