Šport
21 ogledov

Prvaki iz Anaheima šele 11.

Hokejisti San Jose Sharks so že osvojili naslov prvaka v pacifiški konferenci. Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL je bilo v nedeljo odigranih pet srečanj. LA Kingsi Anžeta Kopitarja niso igrali, njihovi največji tekmeci, aktualni prvaki hokejisti Anaheima pa so doma klonili proti San Joseju.
 

Liga NHL

New Jersey : Philadelphia 4:2
NY Rangers : Phoenix 1:5
St. Louis : Calgary 3:5
Chicago : Florida 1:3
Anahaim : San Jose 1:2

Čeprav je obramba Anaheima s katero so si lani priborili Stanleyev pokal v nedeljo ob vrnitvi Scotta Niedermayerja delovala mnogo bolje so Rački izgubili v domači dvorani proti San Joseju z 1:2. 60 minut rednega dela in podaljšek zmagovalca nista odločila, v prvi tretjini je Anaheim v vodstvo povedal Bobby Ryan, v drugi je izenačil Torrey Mitchell. Zmagovalca je odločila šele šesta serija kazenskih strelov, ko je zadel Joe Thornton. "Tekme z Anaheimom so vselej odlične. Ko pridemo mi k njim ali oni k nam, je vedno zelo tesno in malo zadetkov. Imeli smo veliko strelov na gol, tako da jih je lepo premagati,“ je razlagal junak Sharksov Thornton. San Jose je z 38 točkami na četrtem mestu zahodne konference in si bo bržčas še ta teden zagotovil končnico, Anaheim, ki sicer zaostaja zgolj štiri točke, pa je na nezavidljivem 11. mestu.

Tekme Calgaryja pogosto ponudijo obilico zadetkov, tudi tokrat na gostovanju kanadske ekipe v St. Louisu ni bilo nič drugače. Zmagali so z 5:3, to je njihova peta zaporedba zmaga v gosteh. In znova so blesteli Jarome Iginla, Kristian Huselius in Daymond Langkok, ki so skupaj zbrali 12 točk. Iginla je zadel dvakrat (letos je dosegel že 23 golov), dvakrat je še podal za gol, Huselius je imel ob zadetku kar štiri asistence, Langkow je dodal gol in dve podaji. Za trenerja Calgaryja Mikea Keenana je to 600 zmaga v ligi NHL, zadnje uspehe pripisuje velikemu samozaupanju v moštvu: "Ko pridobiš zaupanja vase, lahko v napadu igraš še bolje in zbiraš zmage in prav to je uspelo mojih fantom.“ Ekipi Calgaryja in St. Louisa sta na lestvici zahodne konference na sedmem oz. osmem mestu in bosta morala za končnico še garati.

John Madden in Martin Brodeaur sta bila tvorca zmage New Jerseyja z 4:2 nad Philadelphio. Madden je dosegel dva gola, Brodeaur pa je zaustavil 29 strelov in ubranil kazenski strel. Phoenix je v Madison Square Gardnu z 4:2 nadigral New York Rangerse. Legendarni Wayne Gretzky je prvič zasedel mesto na klopi Kojotov in zmagal prav proti klubu, kjer je odigral svoje najboljše sezone. Florida je bila boljša od Chicaga z rezultatom 3:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.