Šport
13 ogledov

Prvaki izpadli v podaljšku sedme tekme

Alex Burrows in Daniel Sedin po odločilnem zadetku v podaljšku. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Branilci naslova Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawks so končali sezono, a šele v podaljšku sedme tekme prvega kola. Najboljša ekipa rednega dela Vancouver Canucks jih je premagala z 2:1.

Chicago Blackhawks, aktualni prvaki, a šele osmi po rednem delu zahodne konference, niso padli brez boja – in to kakšnega boja! Vancouver Canucks, najboljša ekipa v rednem delu letošnje sezone in prvi favorit za Stanleyjev pokal, jih je odpravila šele v podaljšku sedme tekme prvega kola končnice, potem ko so v zmagah že vodili s 3:0. Veliki junak zmage na sedmi tekmi pa je Alexandre Burrrows, ki je najprej zadel v rednem delu in nato še v šesti minuti podaljška. "To nam pomeni zelo veliko. Za tak dosežek smo igrali vso sezono. Do konca smo držali skupaj. Lepo je bilo videti, ko je Burrows dal zmagoviti gol," je po četrti zmagi razlagal Daniel Sedin. Lanski finalist iz vzhodne konference pa je za razliko od Blackhawksov napredoval v konferenčni polfinale: Philadelphia Flyers so na sedmi tekmi namreč s 5:2 nadigrali Buffalo Sabres. Montreal Canadiens in Boston Bruins sedma tekma še čaka, potem ko so Habs v noči na sredo z 2:1 premagali Bruinse.

Liga NHL, končnica, prvo kolo:

Vzhod

Montreal Canadiens : Boston Bruins 2:1 /3:3/
Cammalleri, Gionta; Seidenberg

PHILADELPHIA FLYERS : Buffalo Sabres 5:2 /4:3/
Coburn, Briere, van Riemsdyk, Leino, Carcillo; Myers, Boyes

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh penguins /3:3/
WASHINGTON CAPITALS – New York Rangers /4:1/

Zahod

VANCOUVER CANUCKS : Chicago Blackhawks 2:1 (v podaljšku) /4:3/
Burrows dva; Toews

Los Angeles Kings – SAN JOSE SHARKS /3:4/
Phoenix Coyotes – DETROIT RED WINGS /0:4/
NASHVILLE PREDATORS – Anaheim Ducks /4:2/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.