Šport
0 ogledov

Prvaki na kolenih

Vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury je moral petkrat pobrati plošček iz svoje m Reuters
V ligi NHL so hokejisti New Jerseyja v derbiju derbija lige NHL premagali branilce naslova Pittsburgh s 5:2.

Branilec naslova v ligi NHL Pittsburgh s kanadskim junakom olimpijskega turnirja 2010 Sidneyjem Crosbyjem je moral nekdanjim prvakom priznati premoč. Hokejisti New Jerseyja pa so dobili še šesti medsebojni dvoboj v sezoni in dokazali, da so eden od kandidatov za letošnji naslov.

New Jersey je z novo zmago na medsebojnih tekmah vnovič prevzel tudi vodstvo v atlantski skupini, saj se je po točkah izenačil prav s Pittsburghom, v vodstvu pa na Zahodu ostaja Washington, ki bo do konca rednega dela le težko izgubil vodilni položaj. Prednost Washingtona pred Pittsburghom in New Jerseyjem je namreč 16 točk. Na derbiju je odločitev padla v drugi tretjini, ko so gostitelji spremenili minimalno vodstvo 2:1 v praktično neulovljivih 4:1.

Lanski finalisti Stanleyjevega pokala iz Detroita so doživeli poraz na gostovanju v Anaheimu (4:2). Za odločitev je v 54. minuti poskrbel Saku Koivu, Bobby Ryan pa je v polno zadel kar dvakrat in dosegel 30. in 31. gol v sezoni. Detroit, ki igra brez branilca Briana Campbella, tega je poškodoval ruski zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin, nujno potrebuje točke, saj je na osmem mestu Zahoda, zadnjem, ki še vodi v končnico. Novo priložnost bodo imeli hokejisti iz Michigana že v noči na petek, a jim bodo to poskušali preprečiti Kralji iz Los Angelesa z edinim Slovencem v ligi Anžetom Kopitarjem.

Na tretji tekmi večera se je Calgary veselil tesne zmage s 3:2 na gostovanju v Denverju in prekinil niz treh zaporednih uspehov moštva iz Kolorada. Dva gola je za zmagovalce dosegel Rene Bourque in jih spet pripeljal v boj za play off.

NHL
New Jersey Devils
: Pittsburgh 5:2
Colorado Avalanche : Calgary Flames 2:3
Anaheim Ducks
: Chicago Blackhawks 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.