Šport
30 ogledov

Prvaki odpihnili vodilno ekipo lige

chiacago blackhawks Reuters
Hokejisti Chicaga, aktualni prvaki lige HL, so v noči na četrtek v svoji dvorani visoko s 4:0 odpravili vodilno ekipo lige St. Louis.

Trener Chicaga Joel Quenneville se je prav na tej tekmi veselil jubilejne 700. zmage v ligi, na večni lestvici sta pred njim le legendarni Scotty Bowman (1.244 zmag) in Al Arbour (782).
Mrežo Ryana Millerja je načel Duncan Keith ob številčni prednosti na ledu minuto pred koncem prvega dela. V drugi tretjini je za Chicago zadel Andrew Shaw, v zadnji pa sta zmago potrdila Markus Kruger in Ben Smith. Blestel je tudi domači vratar Corey Crawford, ki je obranil vseh 23 strelov na svoj gol.

"Tekma je bila telesno zelo naporna. So trenutno najboljša ekipa v ligi, in proti takšni ekipi je vedno težko. V prvih desetih minutah se je zdelo, da igralci le hitro drsajo, da je šlo za to, kdo bo koga zadel in kdo se bo udarcu izognil. Vzdušje na ledu je bilo kot v končnici, in tako se je odzvala tudi publika. Nato smo zaigrali zelo solidno," je ocenil Crawford.

Na zahodu je bilo presenečenje tudi zmaga Winnipega nad Coloradom po podaljšku s 5:4. Odločilni gol je dosegel Blake Wheeler v 62. minuti. Vancouver je z 2:0 odpravil Nashville. V 57. in 58. minuti sta v razmiku 73 sekund zadela Nicklas Jensen in Alexander Edler. Tampa Bay pa je s 5:3 ugnala Toronto; kar tri gole je dosegel Steven Stamkos.

Liga NHL, rezultati:

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:5
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 4:0
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 5:4*
Vancouver Canucks : Nashville Predators 2:0

* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.