Šport
16 ogledov

Prvaki s šestico spet na pravi poti, petarda Bostona

Smith Kane Chicago Blackhawks Anaheim Ducks liga NHL Reuters
Chicago Blackhawks so na domačem ledu visoko ugnali Florida Panthers in v slogu prekinili niz treh tekem brez zmage (6:2).

Branilci naslova Chicago Blackhawks tudi v novi sezoni ne popuščajo. V nedeljo so na domačem terenu s 6:2 premagali Florido Panthers in so s 47 točkami najboljša ekipa dozdajšnjega dela prvenstva. Zelo dobro gre tudi drugim lanskim finalistom Boston Bruins, saj vodijo na vzhodu; v zadnji tekmi so s 5:2 ugnali Toronto Maple Leafs.

Zelo uspešna je letos tudi ekipa San Jose Sharks, ki pa je tokrat z 1:3 izgubila v Minnesoti. V preostalih dveh nedeljskih tekmah so v derbiju metropolitanske skupine Washington Capitals v gosteh premagali New York Rangers (4:1), Vancouver Canucks pa so bili s 3:1 doma boljši od Colorado Avalanche.

Poškodbe jih ne zmotijo

Chicago že nekaj časa igra brez napadalca Bryana Bickella in prvega vratarja, Rusa Nikolaja Habibulina, med tekmo se mu je poškodoval še drugi vratar Corey Crawford, to vse pa njegovih igralcev dosti ne moti.

Tokrat so dvoboj praktično rešili že na začetku druge tretjine, ko je na 3:0 povišal Slovak Marián Hossa. Gosti so se sicer še približali na gol zaostanka, toda še en Slovak v vrstah Chicaga Michal Handzuš je pravočasno poskrbel, da v njihovih vrstah ni bilo panike. Zmago sta v zadnji tretjini potrdila Andrew Shaw in Brandon Saad.

Miller po premiernem golu z ledu, ničla Ovečkina

Tako kot v Chicagu so tudi v Torontu gledalci videli veliko golov, a tam nihče ni dosegel dveh. Igralci Bostona hvalijo predvsem Kevana Millerja, ki je dosegel svoj prvi gol v profesionalni karieri, malo pozneje pa moral zaradi poškodbe z igrišča.

Junak zmage Minnesote proti San Joseju je bil Zach Parise, ki je dosegel dva gola, z drugim, šest sekund pred koncem, je po strelu na prazen gol tudi potrdil uspeh. Približno to, kar je bil Parise v Minnesoti, je bil v Vancouvru Mike Santorelli – tudi ta je dosegel dva gola, toda oba, ko je imel Colorado na ledu vratarja.

Washington v New Yorku v zadnjih treh zaporednih tekmah proti rangerjem ni dosegel gola, tokrat pa je švedski vratar Henrik Lundqvist klonil kar štirikrat. V majhno tolažbo mu je lahko le to, da ga ni premagal najboljši strelec lige, ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin.

Liga NHL, rezultati:

Minnesota Wild : San Jose Sharks 3:1
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 2:5
Chicago Blackhawks : Florida Panthers 6:2
New York Rangers : Washington Capitals 1:4
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.