Šport
31 ogledov

Prve igre končala v prvem krogu

Ana Velenšek olimpijske igre London 2012 Reuters
Debitantka na olimpijskih igrah Ana Velenšek, ki velja za eno od najbolj nadarjenih slovenskih judoistk, je hitro sklenila nastope v Londonu. Za 21-letnico je bila v kategoriji do 78 kilogramov v prvem krogu usodna Poljakinja Daria Podgorzelec.

Slovenska judoistka Ana Velenšek je kljub dobri borbi obstala v prvem krogu olimpijskega tekmovanja v Londonu v kategoriji do 78 kilogramov. Z juko jo je ugnala Poljakinja Daria Podgorzelec, v nadaljevanju je 21-letna Velenškova poskušala presenetiti tekmico, a neuspešno.

"Nič ne morem reči. Naredila sem eno bedarijo," po borbi pravih besed ni našla varovanka celjskega strokovnjaka Marjana Fabjana. Za nameček je bil poraz še toliko težji, saj sta se pomerili dve mladi tekmovalki, ki se zelo dobro poznata. "Ja, poznava se še iz mladinskih vrst in res sem naredila le eno drobno napako in izgubila," je še dodala pripadnica Slovenske vojske, sicer že dobitnica dveh kolajn na evropskih prvenstvih. Tudi Poljakinja je v drugi polovici dvoboja pokazala zelo dobro obrambo in obdržala minimalno prednost.

Slovenski judoistični nastopi se počasi bližajo koncu. Tabor se že veseli slavja zlate Urške Žolnir, v ekipi pa upajo, da se bo med dobitnike medalj morda vpisal še kdo, saj bo v petek, zadnji dan tekmovanj, bron iz Pekinga branila Lucija Polavder, nastopil pa bo tudi Matjaž Ceraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.