Šport
19 ogledov

"Prvenstvo še ni odločeno"

Dani Pedrosa je bil zadovoljen z drugim mestom na VN Aragonije. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španski dirkač Dani Pedrosa (Honda) po drugem mestu na VN Aragonije napoveduja, da prvenstvo še ni odločeno. Za vodilnim rojakom Jorgejem Lorenzem (Yamaha) pet dirk pred koncem zaostaja 56 točk.

Zaostanek Danija Pedrose (Honda) za rojakom Jorgejem Lorenzom (Yamaha) torej znaša 56 točk pet dirk pred koncem letošnje sezone. Na voljo je še 125 točk, kar pomeni, da je pred Pedroso težko delo. "Drugo mesto ni slabo in prvenstvo še ni odločeno, čeprav bo zelo težko ujeti Lorenza,“ se vse prej kot lahke naloge zaveda Pedrosa, ki je domačo dirko začel slabo. Po startu je hitro izgubil nekaj mest, nato pa se je hitro prebil za Avstralca Caseyja Stonerja (Ducati), ki je bil tokrat prehiter. "Trudil sem se ujeti Stonerja in zmanjšati zaostanek za njim. Toda zatem mi je nekajkrat zdreselo zadnje kolo in ni bilo možno, da bi držal njegov tempo, zato sem si mislil: 'V redu, danes je to moje mesto'.“ Dirkače v razredu MotoGP naslednja dirka čaka 3. oktobra v Motegiju na Japonskem, ki bo domača za tovraniško ekipo Honde. "Zelo se že veselim Hondine domače dirke v Motegiju,“ Pedrosa z optimizmom zre v prihodnost.

Olajšanje za Stonerja

Stonerju v letošnji sezoni prav veliko stvari ni šlo po načrtu. Potem ko je na prvi dirki v Katarju po odličnem startu vodil, je vse kazalo, da bo še enkrat več dobil uvodno preizkušnjo na dirkališču Losail, a Avstralec je naredil napako in dirko končal v pesku. Stoner se je nato na vse pretege trudil priti med najboljše, vendar mu je vsakič nekaj zmanjkalo. Na VN Aragonije pa je za Stonerja le prišla prva letošnja zmaga, ki jo je osvojil zelo suvereno, saj je vodil od starta do cilja. "Če sem iskren, je ta zmaga zelo veliko olajšanje zame,“ je dejal Stoner, ki je pred dirko povsem spremenil nastavitve na svojem Ducatiju. "Imeli smo veliko težav pri iskanju izgubljenega časa, da bi se lahko boril s Pedroso in Lorenzom. Pred tem vikendom pa smo skoraj vse na motorju zamenjali in na koncu je praktično vse delovalo kot smo si zamislili,“ je še pripomnil Avstralec. Njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil moštveni kolega Američan Nicky Hayden. Za Ducatija so bile to prve dvojne stopničke po letu 2007 in dirki v Avstraliji. Stoner pa se je z zmago prebil na tretje mesto v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.