Šport
9 ogledov

Prvenstvo WSOP znova rekordno?

(Foto: poker-king.com) Žurnal24 main
Prvenstvo WSOP se je v zadnjih letih moralo soočiti z upadajočim zanimanjem javnosti in prav tako upadajočim številom nastopajočih, čemur pa nameravajo letos narediti konec.

Organizatorji namreč tri tedne pred začetkom prvenstva obljubljajo, da bo letošnje prvenstvo WSOP spet rekordno! Da te napovedi niso le hvalisanje, nam je potrdil Ty Stewart, podpredsednik WSOP, ki je v enem od zadnjih intervjujev povedal, da so letošnje številke predprijav višje kot kadarkoli poprej, glede na to, da nas od samega prvenstva loči še kar nekaj tednov, pa bi utegnile te številke letos doseči res še nevidene višave.

Ob informacijah, ki prihajajo z vseh strani, da bi letošnje prvenstvo spet utegnilo biti rekordno, pa organizatorji ne stojijo le križem rok, temveč delajo vse, kar je v njihovi moči, da se ne ponovi scenarij z lanskoletnega zadnjega predtekmovalnega dne glavnega turnirja, ko je bil odziv igralcev preprosto prevelik in so morali organizatorji igralce kar odslavljati. 

Število nastopajočih na prav vseh turnirjih bo letos ogromno, ogromne pa bodo tudi nagrade za najboljše igralce in igralke. Res čutimo, da to leto za nas omejitve ne veljajo in samo upamo lahko, da nam bodo zvezde naklonjene in da bomo tako tudi to poletje dobili cel kup nepozabnih zgodb.
Jack Effel

Kot pravi Stewart, to letos ne bi smel biti problem, saj so si za letošnje prvenstvo v Riu uspeli izboriti še kar 25 % več prostora, kot so ga imeli v prejšnjih letih, kar pomeni, da bo Rio letos napolnjen s kar 377 poker mizami, na katerih bo lahko poker hkrati igralo kar neverjetnih 3.750 igralcev!

"Število nastopajočih na prav vseh turnirjih bo letos ogromno, ogromne pa bodo tudi nagrade za najboljše igralce in igralke. Res čutimo, da to leto za nas omejitve ne veljajo in samo upamo lahko, da nam bodo zvezde naklonjene in da bomo tako tudi to poletje dobili cel kup nepozabnih zgodb,"
pa je še dodal turnirski direktor celotnega prvenstva WSOP Jack Effel.

Največ zanimanja med igralci trenutno velja za "upokojenski" turnir, prvi turnir s prijavnino 1.000 $, ki je lani dobil naziv kar recesijski, ter seveda za glavni turnir, kjer naj bi po mnenju vodilnih pri organizaciji WSOP letos padel štiri leta star rekord v udeležbi.

Naj za primerjavo le še omenimo, da je lani na vseh turnirjih prvenstva WSOP nastopilo 60.875 igralcev iz 115 držav, celotni nagradni sklad prvenstva pa je znašal 175 milijonov dolarjev. Poznavalci razmer sicer pravijo, da bi lanskoletna udeležba res utegnila biti presežena, toda da rekord vseeno naj ne bi bil ogrožen, a pustimo se presenetiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.