Šport
25 ogledov

Prvi cilj Jesenic državni naslov

Kapetan Tomo Hafner in ostali Jeseničani so prvi obračun v novi sezoni odigrali www.alesfevzer.com
"Prvi cilj je osvojiti državni naslov, v ligi Ebel pa je osnovni cilj uvrstitev v končnico," je v sredo na novinarski konferenci pred začetkom nove sezone cilje Acroni Jesenic razkril športni direktor Zvone Šuvak.
Manjkala le Robar in Cavosie
Na novinarski konferenci so bili prisotni vsi igralci, ki bodo zastopali Jesenice v novi sezoni. Manjkala sta le Mitja Robar, s klubom naj bi usklajeval še zadnje podrobnosti in se bo v kratkem pridružil ekipi, in eden od tujcev Marc Cavosie, ki je na treningu pred novinarsko konferenco staknil udarec v ustnico in je odšel na preventivni pregled k zdravniku.

Jeseničani so lansko sezono zaključili z novim naslovom državnih prvakov in veliko afero, v katero je bilo vpletenih šest hokejistov, ki so se s pestmi spravili na takratnega trenerja Mika Posmo. Škandal zdaj preiskujejo organi pregona, medtem ko so ga železarji pustili v preteklosti in so v sredo predstavili cilje pred prihajajočo sezono. Prvi cilj oklepnikov iz Jesenic je ubraniti naslov državnih prvakov, v ligi Ebel pa si želijo uvrstiti v končnico. V novo obdobje bodo Gorenjci krenili s številnimi mladimi močmi, novim trenerjem in osmerico tujcev, ki prihajajo iz ZDA, Kanade, Nizozemske in Finske. Iz dežele tisočerih jezer prihaja tudi novi prvi mož strokovnega vodstva Heikki Mälkiä. Prva preizkušnja za novo ekipo Jesenic bo tradicionalno poletna hokejska liga Rudi Hiti na Bledu, ki se začne v četrtek. Železarje pa že v petek čaka prvi večni derbi proti Tilii Olimpiji.

Prvo besedo na druženju s predstavniki sedme sile je sicer dobil jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki je kot član upravnega odbora kluba nadomestil odsotnega predsednika Slavka Kanalca. Mencinger je izpostavil predvsem dokončanje prve faze obnovitve Podmežakle. Več o stanju v ekipi pa je spregovoril športni direktor Zvone Šuvak. "Sezono smo začeli že zelo zgodaj, igralci so kondicijo pod vodstvom Darka Prusnika in Dejana Varla začeli nabirati že kmalu po koncu lanske sezone,“ je dejal legenda jeseniškega hokeja in nato nekaj besed spregovoril o novem strategu: "Heikki je poznan kot zelo strog, toda mislim, da se ga je ekipa že privadila. Po mojem prepričanju pa bo znal ustvariti tisto, kar bo ekipa potrebovala za nastop v končnici lige Ebel in za osvojitev naslova državnega prvaka.

Deset pripravljalnih tekem
Jeseničani bodo ob treh tekmah na poletni ligi Rudi Hiti odigrali še sedem pripravljalnih srečanj. Z Brunicom bodo igrali doma (29. 8.), odšli bodo na dvodnevno turnejo po Švici (v deželi odličnega sira in še boljše čokolade bodo moči merili tudi z ruskim Metalurg Novokuznjeck, ki nastopa v ligi KHL), septembra se bodo z Brunicom pomerili v gosteh, nato pa bodo za zaključek igrali še na turnirju v Zagrebu. V prvem kolu lige Ebel jih 10. septembra čaka gostovanje pri Sapi Fehervar na Madžarskem.

Šuvak je še dodal, da bodo v primeru, da bodo potrebovali še kakšno novo moč, morda angažirali še kakšnega novega igralca, a načeloma naj bi s to ekipo krenili v novo sezono. "Moje mnenje je tako, da če bo dvorana polna, bo ekipa igrala dobro in ne obratno,“ pa je za konec z zanimivim razmišljanjem v zvezi z obnovitvijo Podmežakle postregel Šuvak. Novi trener Mälkiä je z ekipo od 5. avgusta. "Želimo zgraditi močno in delovno moštvo, ki bo skušalo doseči zastavljene cilje. Na ledu smo dober teden, zato kakšne bolj konkretne ocene še ni mogoče dati, v naslednjih treh dneh, ko bodo za nami že tudi tri pripravljalne tekme, bo ocena zagotovo že nekoliko drugačna. Naš cilj je ves čas igrati zelo aktivno, z veliko drsanja, poudarek bo na igri brez ploščka. Igrati želimo atraktivno in obenem paziti seveda na obrambo. V moštvu imamo dobre drsalce, ki lahko igrajo na visoki ravni, čeprav so v teh dneh noge še nekoliko težke zavoljo napornih treningov, kar pa je povsem pričakovano. Želimo zadovoljiti okus naših navijačev in upam, da jih ne bomo razočarali," je svoje videnje podal Finec, medtem ko je kapetan Tomi Hafner dodal: "V tem trenutku oziroma po tednu dni je težko reči, kje smo, zato nam bodo tri tekme v treh dneh prišle zelo prav, da bomo videli, kako smo pripravljeni. Fizična pripravljenost je na visoki ravni, tako kot se je delalo letos, se ni še nikoli, zato sem prepričan, da letos lahko naredimo korak navzgor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.