Šport
18 ogledov

Prvi dan državni rekord Vozlove

tjaša vozel Boštjan Tacol
Na uvodni dan absolutnega državnega prvenstva v plavanju je za nov slovenski rekord poskrbela plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki je sto metrov v prsni tehniki zmogla v 1:09,22 minute. Star rekord Velenjčanke Tine Meža iz leta 2009 je izboljšala za 19 stotink sekunde.

Tjaša Vozel, ki bo poleti dopolnila 18 let, je že prejšnji teden v Banji Luki dosegla tudi državni rekord na 50 prsno. S četrtkovim dosežkom na stometrski razdalji pa se je mednarodni normi A za nastop na olimpijskih igrah približala na vsega sedem desetink sekunde.

"Načrt je bil, da stopnjujem rezultate in jih do evropskega prvenstva pripeljem do vrhunske ravni. Tako da sem zelo zadovoljna z dosežkom prejšnji teden v Banji Luki na 50 prsno in danes z izidom na sto prsno. Do olimpijske norme A mi še malo manjka in mislim, da mi bo morda uspelo že prihodnji teden v Banji Luki ali pa nato na evropskem prvenstvu. Mislim, da ni skrbi, da mi ne bi, saj lepo stopnjujem dosežke," je po rekordu povedala varovanka trenerja Igorja Veličkoviča.

"Letos sem spremenila način treninga, naredila več na vzdržljivosti, moči in tehniki. Ker sem spremenila način treninga, so posledično prišli tudi rezultati, kakršni so," je še povedala Vozlova, ki si na prvenstvu v Mariboru želi tudi dober dosežek na 50 in 200 prsno. Uvodno žensko disciplino 400 prosto je z osebnim rekordom 4:16,83 dobila triglavanka Urša Bežan.

Osebne rekorde so plavale tudi mlade plavalke Lucija Kous iz Ribnice, triglavanka Pia Pavlič in Celjanka Anemari Košak, ki so v slovenski konkurenci ob odsotnosti poškodovane Anje Čarman osvojile prva tri mesta na 50 hrbtno, v mednarodni pa je bila najboljša hrvaška reprezentantka Valery Švigir.

Radovljičanka Sara Isaković je s solidnim dosežkom 2:13,30 zmagala na 200 delfin, za pravo primerjavo in večjo motivacijo pa je manjkal nastop njene klubske soplavalke Anje Klinar, ki je zbolela, zdravniki pa so ji odsvetovali nastop v Mariboru. Drugače je bilo v ženski štafeti 4 x 100 prosto, kjer je Isakovićeva v zadnji menjavi lovila prednost Velenjčanke Tine Meža in Gorenjkam priplavala še en naslov.

Dugonjičev dosežek dneva

Najboljši dosežek dneva glede na mednarodne lestvice pa je uspel Ravenčanu Damirju Dugonjiču z dosežkom 1:01,87 na sto prsno, ki je z velikim naskokom ugnal Koprčana Matjaža Markiča in triglavana Emila Tahiroviča; slednja je ogrožal tudi četrtouvrščeni Robi Vovk. Na 200 delfin je bil prepričljiv tudi Radovljičan Robi Žbogar.

V uvodni disciplini na 400 prosto je prepričljivo zmagal Italijan Federico Colbertaldo, slovenski naslov pa je domačemu klubu prireditelju priplaval Martin Bau. Na 50 hrbtno je bil najboljši Hrvat Mario Todorović, slovenski naslov in osebni rekord pa sta bila izkupiček Anžeta Tavčarja iz ljubljanske Ilirije. Slednji se je z Ilirijo veselil tudi štafetne zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.