Šport
23 ogledov

Prvi favorit je Vancouver

Vancouver še naprej blesti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nocoj se začenja končnica v hokejski ligi NHL, v kateri bo zaigralo 16 najboljših ekip rednega dela prvenstva. Naslov brani moštvo Chicago Blackhawks, prvi favorit pa je Vancouver.
Poškodbe so zredčile vrste nekaterih moštev v končnici. Los Angeles Kings so brez Anžeta Kopitarja, Pittsburgh je že dalj časa brez Sydneyja Crosbyja in Jevgenija Malkina, Rangersi nimajo Callahana, Detroit je ostal brez Henrika Zetterberga.

Branilci naslova Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawks so na stavnicah šele deveti favorit za osvojitev tega pokala. Največ možnosti pripisujejo Vancouvru, o naslovu pa na glas sanjajo tudi Rački iz Anaheima, ki so nazadnje pokal dvignili leta 2007.

Anaheim ima v svojih vrstah nezaustavljivega Coreyja Perryja, ki je v zadnjih 22 tekmah rednega dela sezone dosegel kar 20 zadetkov. Če je verjeti zgodovini, pa Rački nimajo veliko možnosti. Igralec, ki je osvojil Rocket Richard Trophy, nagrado, ki jo od leta 1998 podeljujejo najboljšemu strelcu rednega dela sezone, nikoli ni osvojil Stanleyjevega pokala. Perry v to ne verjame in si bo tako kot drugi hokejisti od danes naprej do konca prvenstva, oziroma do izpada, puščal brado.

Stavnice napovedujejo, da bodo najdaljše brade nosili v zahodni konferenci, saj prvi trije favoriti za naslov prihajajo prav od tam. Vancouver, ki je le eno od dveh kanadskih moštev v končnici, se bo v prvem krogu pomeril kar z aktualnim prvakom Chicagom. "Letos gremo do konca," je prepričan odlični vratar Vancouvra Roberto Luongo. Canucks in Blackhawks se bodo v prvem krogu končnice pomerili tretjič zapored. Obakrat je z rezultatom 4:2 v zmagah slavil Chicago.

Veliki konkurenti za naslov prihajajo predvsem iz vroče Kalifornije, ki ima kar tri predstavnike v končnici (San Jose, Anaheim in Los Angeles). Med favorite strokovnjaki štejejo še Washington Capitalse, ki imajo v svojih vrstah ruskega zvezdnika Aleksa Ovečkina.

Za zmago Vancouvra je koeificient na stavnicah nastavljen na količnik 3,75, Washington ima količnik 6, najbolj pa boste obogateli, če boste stavili na New York Rangerse in bodo ti osvojili naslov (količnik 34).

Vzhod:
(1) Washington – (8) NY Rangers

(2) Philadelphia – (7) Buffalo

(3) Boston – (6) Montreal

(4) Pittsburgh – (5) Tampa Bay

Zahod:

(1) Vancouver – (8) Chicago

(2) San Jose – (7) Los Angeles

(3) Detroit – (6) Phoenix

(4) Anaheim – (5) Nashville

* V oklepajih so označena mesta, na katerih so moštva končala redni del sezone. Igrajo na štiri zmage, bolje uvrščena moštva imajo tekmo več na domačem ledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.