Šport
22 ogledov

Prvi favorit si je zlomil nogo

Toby Price EPA
Na slovitem vzdržljivostnem reliju se je moral posloviti velik favorit v konkurenci motoristov.

Avstralec Toby Price, branilec naslova motorističnega zmagovalca relija Dakar, se je moral od letošnje izvedbe dirke posloviti že po štirih dnevih. V četrti etapi je padel, si zlomil levo nogo in dan končal v bolnišnici.

To je že drugi odstop enega od favoritov, po tretji etapi je moral tekmovanje zaradi okvare svoje Toyote in posledično velikega zaostanka končati dvakratni zmagovalec med avtomobilisti Katarec Nasser Al Attiyah.

Med avtomobilisti je četrto, 521 kilometrov dolgo etapo od argentinskega San Salvadorja do Tupize v Boliviji dobil Francoz Cyril Despres. Petkratni zmagovalec relija med motoristi, je s tem zabeležil svojo prvo zmago na štirih kolesih, Finca Mikka Hirvonena je prehitel za deset minut in 51 sekund, tretje mesto je zasedel zmagovalec iz leta 2004 Španec Nani Roma (Toyota). Despres je tudi prevzel skupno vodstvo, pred rojakom, kolegom iz ekipe Peogeota ter branilcem naslova Stephanom Peterhanslom ima štiri minute in osem sekund prednosti. Tretji je Hirvonen, na četrto pa je padel vodilni po treh etapah še en Francoz, devetkratni svetovni prvak v reliju, Sebastien Loeb (Peogeot).

Med motoristi je etapo, ki se je končala na visoki nadmorski višini v Andih, dobil Avstralec Matthias Walkner (KTM), z drugim mestom pa je skupno vodstvo zadržal Španec Joan Barreda (Honda). Pred drugouvrščenim Čilencem Pablom Quintanillo (Husquarna) ima 22 minut in 16 sekund prednosti. Slovenski predstavnik Simon Marčič (KTM) je v današnji etapi zasedel 70. mesto, za zmagovalcem je zaostal eno uro, 42 minut in 41 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.