Šport
13 ogledov

Prvi Kralj, ki je dvignil pokal

Trener moštva LA Kings Marc Crawford Anžetu Kopitarju napoveduje zvezdniško kari Žurnal24 main
Los Angeles Kingse drugo sezono zapored vodi Marc Crawford. 46-letni Kanadčan je za glavni cilj sezone v hokejski ligi NHL postavil uvrstitev v končnico.
 
 

Anže je vrhunski igralec.

Marc Crawford, trener moštva LA Kings

 
"Začeli smo odlično. Imamo veliko izkušenih igralcev, kar nekaj jih je v klubu že več let zapored in so lačni uspeha. Najbolj zabavno je igrati prav v končnici," je bil Crawford optimističen po zmagi nad aktualnim prvakom Anaheimom. Crawford je 21. trener v zgodovini kluba iz Los Angelesa in hkrati edini, ki je dvignil Stanleyjev pokal. Oče dveh otrok, nekdaj tudi sam odličen hokejist, je pred prihodom v Kalifornijo vodil Vancouver in Colorado, s katerim je leta 1996 osvojil naslov prvaka lige NHL. Trener, ki je poznan po trdem delu, je komaj čakal, da se nova sezona začne: "Zelo razburljivo je, da smo sezono začeli v Evropi. To, da smo del zgodovinskega trenutka – prvega uradnega začetka lige NHL v Evropi – je velika čast za naš klub."



In kaj ga je tako navdušilo v Londonu? "Vzdušje v dvorani je neverjetno, gledalci zbrani z vseh koncev Evrope so poskrbeli za neverjetno energijo, ki se je prenesla na led in na igralce," je za Žurnal24 dejal Crawford. Priložnost smo izkoristili za pogovor o velikem slovenskem zvezdniku Anžetu Kopitarju. "Anže je vrhunski igralec. Vedno bo storil vse, da bo njegovo moštvo zmagalo. Ima vse pomembne lastnosti, ki jih mora imeti mladi vodja. Je borben, hiter, vedno je pripravljen prevzeti odgovornost. Ima velike možnosti, da se usidra med elito. Verjamem, da mu bo ob takšnem napredku to tudi uspelo," je bil trener poln hvale na račun 20-letnega Hrušičana.

 
 

Anže ima srečo, da ima takega očeta in družino, ki mu stoji ob strani.

Marc Crawford, trener moštva LA Kings

 
Veliko pomoč na poti do uspeha vidi v Anžetovi družini: "Povezanost z družino je zelo pomembna, še posebej pri tako mladem igralcu, kot je Anže. Ne glede na to, kakšna oseba si, se lahko znajdeš v situaciji brez izhoda. Mama bo poskrbela, da se bo Anže pravilno prehranjeval, oče Matjaž pa bo še dodatno poskrbel za disciplino."



Kanadčan, ki je leta 1998 na OI na Japonskem s kanadsko reprezentanco ostal praznih rok (četrto mesto), dobro pozna Slovenijo in Anžetovo družino. Stara starša je spoznal na pripravljalnem turnirju v Avstriji, na ledu je videl tudi Anžetovega mlajšega brata Gašperja, z očetom pa se poznata že dalj časa. "Matjaž je super oseba, večkrat sva že govorila. Je pameten, to je po njem pobral tudi Anže. Srečo ima, da ima takega očeta in družino, ki mu stoji ob strani. To se vsekakor opazi v njegovih predstavah na ledu," je pogovor sklenil Crawford.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.