Šport
47 ogledov

Prvi krog preživel le Kavčič

Blaž Kavčič Profimedias
Slovenski teniški igralki Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek sta izgubili dvoboja 1. kroga kvalifikacij za drugi turnir za grand slam v sezoni v Parizu. Pri moških je bil uspešen Blaž Kavčič, Blaž Rola in Grega Žemlja sta izpadla.

Tamara Zidanšek je morala priznati premoč 20. nosilki kvalifikacij, Američanki Nicole Gibbs, ki je slavila s 6:3 in 7:5, Dalila Jakupovič, 21. nosilka, pa je klonila pred Francozinjo Virginie Razzano s 6:2, 3:6 in 3:6.

V ženski konkurenci bo v sredo kvalifikacijah OP Francije nastopila še edina preostala Slovenka -  Polona Hercog. Merila se bo proti Francozinji Harmony Tan.

Kavčič ugnal domačina

V moškem delu kvalifikacij je bil uspešnejši Blaž Kavčič, ki je uvodoma ugnal Francoza Tristana Lamasina s 6:7 (5), 7:5 in 6:4, v naslednjem krogu pa ga znova čaka Francoz Maxime Hamou, ki je bil v uvodnem krogu boljši od Španca Adriana Menendeza-Maceirasa s 7:5 in 6:2.

Kavčič je edini Slovenec, ki je preživel uvodni kvalifikacijski dvoboj na odprtem prvenstvu Francije. Blaž Rola je v dveh nizih izgubil proti Mirzi Bašiću iz BiH s 6:7 in 3:6, Grega Žemlja pa je moral priznati premoč Kolumbijcu Santiagu Giraldu, ki je zmagal s 6:1 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.