Šport
13 ogledov

Prvi naslov Heninove po vrnitvi

Prvič po vrnitvi v svet tenisa je Justine Henin dobila turnir WTA. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je ostala brez naslova med dvojicami v Stuttgartu, saj sta s Kvete Pescke izgubili finale. Med posameznicami je Stuttgart dobila Justine Henin, kar je njega prva zmaga po povratku.
Maša Zec-Peškirič je zaigrala v finalu turnirja ITF v okolici Nice z nagradnim skladom 100.000 dolarjev. Slovenka, ki je ta čas na 129. mestu lestvice WTA, je v finalnem dvoboju Cagnes-Sur-Mera v dveh nizih z 2:6 in 3:6 klonila proti Estonki Kaii Kanepi, 124. igralki sveta, ki jo je lani v Barceloni že premagala.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njena češka partnerka Kvete Peschke sta izgubili nedeljski finalni dvoboj v igri dvojic na turnirju WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev. Za slovensko-češko navezo je bila usodna argentinsko-italijanska kombinacija Gisela Dulko-Flavia Pennetta, ki je zmagala s 3:6, 7:6 (3) in 10:5.

Turnir posamezic v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev pa je dobila belgijska igralka Justine Henin. V finalu je premagala sedmo nosilko, Avstralko Samantho Stosur, s 6:4, 2:6 in 6:1. Sedemkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam je tako osvojila svoj prvi turnir po enoinpolletni odsotnosti in 42. v karieri. Tri tedne pred začetkom Roland Garrosa je tako Heninova dokazala, da bo na svoji najljubši podlagi (pesku) lahko na grand slamu, ki ga je osvojila že štirikrat, konkurenčna za nov, peti naslov. "Nisem si mislila, da bom še kdaj igrala na pesku. Ta zmaga na tej podlagi mi res veliko pomeni," je po zmagi razlagala Belgijka. "Ko sem lani na OP Francije gledala Rogerja Federerja, se mi je vrnila želja po igri. Trdo sem garala, da sem se vrnila in garanje se še ni končalo."

Hercogova prek prvega kola v Rimu
Najboljša slovenska teniška igralka ta hip Polona Hercog pa se je že prebila v drugo kolodva milijona dolarjev vrednega turnirja WTA v Rimu. V nedeljskem uvodnem kolu je premagala Madžarko Greto Arn s 6:3 in 6:3. Mariborska teniška igralka se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko italijansko-izraelskega obračuna Corinna Dentoni - Shahar Peer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.