Šport
7 ogledov

Prvi nosilec premočan za Žemljo

sport_zemlja_ljubljana_rovan Žurnal24 main
V četrtfinalu teniškega challengerja v Ljubljani je v četrtfinalu izpadel še zadnji Slovenec. Robin Haase je namreč gladko v dveh nizih izločil Gregorja Žemljo.
 

OP Ljubljane, četrtfinale

G. Petrazzuolo (ITA) : J. Mcgee (IRS) 6:3, 6:4
I. Bozoljac (SRB, 5) : S. Roitman (ARG, 3) 2:6, 6:0, 6:0
R. Karanušić (HRV, 2) : C. Niland (IRS) 7:5, 6:0
R. Haase (NIZ, 1) : G. Žemlja (SLO) 6:4, 6:4

Slovenski teniški igralec Gregor Žemlja se na OP Ljubljane ni uvrstil v polfinale. Prvi nosilec 42.500 evrov vrednega turnirja BMW Ljubljana Open, Nizozemec Robin Haase, je namreč v četrtfinalnem dvoboju zmagal s 6:4 in 6:4. Prvi nosilec turnirja Haase, ki je bil aprila letos že blizu najboljše petdeseterice (56. mesto na lestvici ATP), ni dovolil presenečenja in je v dveh nizih ugnal 21-letnega slovenskega igralca. Nizozemec je obračun proti Žemlji sicer začel neodločno, a se hitro zbral in uspešno nadziral dvoboj. Po dobri uri in pol pa zmagovito dvignil roke v zrak. "Vedel sem, da je Haase zelo neugoden nasprotnik, kar se je potrdilo tudi na igrišču. Vseskozi je vršil pritisk na moj drugi servis, na drugi strani pa tudi sam odlično serviral in mi ni dopustil, da bi lahko hitro zaključeval točke. Za nameček pa je bil še bolj zbran prav ob zaključku obeh nizov. Nisem igral slabo, vendar pa me je servis tokrat pustil na cedilu," je po dvoboju dejal Žemlja.

 
 

Nisem igral slabo, vendar pa me je servis tokrat pustil na cedilu.

Gregor Žemlja

 
Prvi se je v polfinale uvrstil 23-letni Beograjčan Ilija Bozoljac, ki je tretjega nosilca turnirja Argentinca Sergia Roitmana premagal s 2:6, 6:0 in 6:0. V polfinalu je tudi Italijan Giancarlo Petrazzuolo, ki je 21-letnega Irca Jamesa McGeeja ugnal z izidom 6:3 in 6:4. V polfinalu pa bo zaigral tudi Hrvat Roko Karanušić, ki je bil s 7:5 in 6:0 boljši od Irca Conorja Nilanda. Haase se bo v polfinalu pomeril z Italijanom Petrazzuolo, v drugem polfinalu pa se bosta srečala stara znanca, Karanušić in Bozoljac.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.