Šport
26 ogledov

Prvi sanjski finale v 2011 Nadalu

1/9
Žurnal24 main
Pravijo, da boš tisto, kar si počel na novoletni dan, počel skozi vse leto. No, tega "pravila" se bo zagotovo rad držal Rafael Nadal, ki je v soboto v ekshibicijskem finalu Abu Dabija premagal Rogerja Federerja!

Nadal je slavil v dveh nizih, oba pa sta se končala po podaljšani igri (7:6 (4), 7:6 (3)). Na ekshibiciji v Abu Dabiju gledalci niso videli brejka, so pa videli povratek 24-letnega Majorčana, ki je v prvi podaljšani igri zaostajal že z 0:3, a si kljub temu zagotovil zmago v prvem nizu.

Drugi niz je bil podobno izenačen kot prvi, v podaljšani igri pa je Španec izkoristil številne nevsiljene napake Federerja, ki se zaradi tega poraza najverjetneje ne bo pretirano obremenjeval.

Clijstersova dobila ekshibicijski dvoboj z Wozniackijevo v Hua Hinu
Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je v ekshibicijskem dvoboju v tajskem turističnem biseru Hua Hin premagala Danko Caroline Wozniacki. Clijstersova, v minuli sezoni zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in sklepnega turnirja v Dohi, je prvo igralko na računalniški lestvici WTA ugnala s 6:3, 4:6 in 12:10.

Njun medsebojni obračun je bil organiziran v čast tajskega kralja Bhumibola Adulyadeja, ki bo letos praznoval 84. rojstni dan, igralki pa sta ga izkoristili kot pripravo za prvi letošnji turnir za grand slam - odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.