Šport
17 ogledov

Prvi španski četrtfinale na OP ZDA

Rafo Nadala v četrtfinalu čaka Fernando Verdasco. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na OP ZDA si je Rafael Nadal zlahka priigral četrtfinale, potem ko je gladko (6:3, 6:4, 6:4) ugnal rojaka Feliciana Lopeza. V ženskem delu tekmovanja sta prvi polfinalistki branilka naslova Kim Clijsters in Venus Williams.

Prvi nosilec Rafael Nadal se bo v četrtfinalu pomeril z rojakom Fernandom Verdascom. Osmi nosilec je v še enem španskem obračunu s 5:7, 6:7 (8), 6:3, 6:3, 7:6 (4) premagal desetega nosilca Davida Ferrerja. To bo prvi španski četrtfinale na US Opnu. "Fernando je eden najboljših igralcev na svetu in zares popoln igralec. Zato se obeta res dober obračun," je dejal Nadal.

Še naprej pa navdušuje Švicar Stanislas Wawrinka, ko je še drugo leto zapored povzročil, da je država gostiteljica ostala brez svojega predstavnika v četrtfinalu. Wawrinka, ki ga trenira nekdanji mentor njegovega rojaka Rogerja Federerja, Peter Lundgren, je namreč s 7:6 (9), 6:7 (5), 7:5, 4:6, 6:4 premagal Sama Querrayja. S tem se je prvič v karieri prebil med najboljših osem na enem od turnirjev za grand slam.

Navdušen sem nad zmago. Sam je odličen igralec. Noro je, da mi ga je uspelo premagati v petih nizih. Pa še zelo vetrovno je bilo, tako da sem imel veliko težav. A uspelo mi je!
Stanislas Wawrinka
Po maratonskem dvoboju, ki je trajal kar štiri ure in pol, je Querrey v zadnji igri sicer najprej rešil "meč žogico", a nato vseeno pokleknil. "Navdušen sem nad zmago. Sam je odličen igralec. Noro je, da mi ga je uspelo premagati v petih nizih," je bil navdušen Švicar, ki ni bil zadovoljen s svojimi začetnimi udarci: "Pa še zelo vetrovno je bilo, tako da sem imel veliko težav. A uspelo mi je!"


Wawrinka se bo v četrtfinalu pomeril z 12. nosilcem Rusom Mihailom Južnim, ki se je pred tem še četrtič v karieri prebil do četrtfinala katerega od turnirjev velike četverice. Rus je v osmini finala po nekaj več kot treh urah (7:5, 6:2, 4:6, 6:4) izločil Španca Tommyja Robreda, ki je bil eden od rekordne šesterice španskih igralcev v četrtem krogu OP ZDA.

V ženskem delu tekmovanja pa sta že znani dve polfinalistki; branilka naslova Kim Clijsters je v četrtfinalu nanizala 19. zmago v nizu in ugnala Avstralko Samantho Stosur. V polfinalu se bo pomerila z dosedanjo dvakratno zmagovalko Američanko Venus Williams. Slednja, ki je na igriščih Flushing Meadowsa slavila v letih 2000 in 2001, pa je izločila zmagovalko Roland Garrosa Italijanko Francesco Schiavone.

New York, odprto prvenstvo ZDA (22,6 milijona dolarjev):

Moški, osmina finala:

Mihail Južni (Rus/12) : Tommy Robredo (Špa) 7:5, 6:2, 4:6, 6:4;
Stanislas Wawrinka (Švi/25) : Sam Querrey (ZDA/20) 7:6 (9), 6:7 (5), 7:5, 4:6, 6:4;
Fernando Verdasco (Špa/8) : David Ferrer (Špa/10) 5:7, 6:7 (8), 6:3, 6:3, 7:6 (4);
Rafael Nadal (Špa/1) : Feliciano Lopez (Špa/23) 6:3, 6:4, 6:4;

Ženske, četrtfinale:
Venus Williams (ZDA/3) : Francesca Schiavone (Ita/6) 7:6 (5), 6:4;
Kim Clijsters (Bel/2) : Samantha Stosur (Avs/5) 6:4, 5:7, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.