Šport
4 ogledov

Prvi test za hokejiste, na delu tekačice in biatlonci

Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca Soči 2014 risi novinarska konferen Stanko Gruden/STA
Šesti tekmovalni dan olimpijskih iger v Sočiju bo na sporedu šest končnih odločitev. Za kolajne se bodo potegovali biatlonci na 20 kilometrov, med njimi štirje Slovenci.

Na tekaških smučeh bodo v smučini dekleta na 10 kilometrov v klasični tehniki; med njimi bodo prav tako Slovenke. Smučarje prostega sloga čaka snežni park, hitrostne drsalke tekma na 1.000 metrov, v disciplini kratke proge pa nastop na 500 metrov. Sankači bodo opravili z ekipno preizkušnjo.

Slovenski nastopi

Po lepem uspehu Vesne Fabjan v sprintu, v katerem je osvojila bronasto kolajno, bodo tokrat visoka mesta lovile Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek in Nika Razinger v disciplini 10 kilometrov klasično. Tudi biatlonci Klemen Bauer, Jakov Fak, Janez Marič in Peter Dokl imajo lep zgled v bronasti reprezentančni kolegici Teji Gregorin; tokrat se bodo za odličja pomerili na 20 kilometrih. Na ledeno ploskev dvorane Bolšoj bodo prvič pridrsali člani slovenske hokejske ekipe, ki se bodo ob 13.30 pomerili z Rusijo.

Druga tekmovanja

Smučarje prostega sloga najprej čakajo kvalifikacije v snežnem parku, skeletonke bodo opravile prvo in drugo vožnjo, hitrostni drsalci pa s predtekmovanjem na 1.000 metrov in moških štafetah na 5.000 metrov. Umetnostni drsalci imajo na sporedu kratki program, nadaljeval se bo tudi turnir v curlingu za moške in ženske. Tudi hokejistke in hokejisti bodo nadaljevali tekmovanje; v moški konkurenci so pari RusijaSlovenija, SlovaškaZDA, FinskaAvstrija in KanadaNorveška.

Komentarjev 2
  • zic 19:17 13.februar 2014.

    ha ha ha ja kakšen pa je Kopitar v teh cunah...k en Tona, k gre na pir!!?? Ajga a noš anga spiu...ha ha ha njemu pa ne paše pa da ga heješ

  • zic 19:17 13.februar 2014.

    ha ha ha ja kakšen pa je Kopitar v teh cunah...k en Tona, k gre na pir!!?? Ajga a noš anga spiu...ha ha ha njemu pa ne paše pa da ga heješ