Šport
15 ogledov

Prvi trening Špancev v deževni Avstriji

Del Bosque Španija trening priprave Euro 2012 Schruns Avstrija
1/8
EPA
Aktualni evropski in svetovni prvaki Španci so v sredo opravili prvi trening v avstrijskem Schrunsu, kjer se pripravljajo na zadnji prijateljski tekmi in začetek evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. "Da bi osvojili naslov, bomo morali biti praktično perfektni," meni Realov vezist Xabi Alonso.

Španska nogometna reprezentanca je v sredo dopoldne opravila prvi trening v avstrijskem Schrunsu, kjer se varovanci Vicenteja del Bosqueja pred začetkom Eura 2012 pripravljajo tudi na zadnji prijateljski tekmi proti Srbiji in Južni Koreji. Po torkovi odpovedi napadalca Davida Ville in poškodbi branilca Carlesa Puyola je Del Bosque že začel s prvimi eksperimenti.

Pri nizkih temperaturah (13 stopinj Celzija) in deževnem vremenu je Del Bosque proti koncu treninga igralce razdelil na dve ekipi, pri katerih so branilsko vrsto prve sestavljali Álvaro Arbeloa, Javi García, Sergio Ramos in Jordi Alba, drugo pa Juanfran, Álvaro Domínguez, Raúl Albiol in Nacho Monreal. Na turnirju bo Garcío po vsej verjetnosti zamenjal Gerard Piqué, ki tako kot ostali igralci Barcelone, Athletica Bilbaa in Chelseaja še ni prispel na priprave.

"Odsotnost Ville je zelo pomembna zaradi tega, kar prinaša ekipi. Upam, da bomo tisti, ki smo tukaj, lahko nadomestili Davida, predvsem glede števila golov. Ampak zaradi tega pritisk na ostalih ni nič večji," se je odsotnosti prvega strelca reprezentance dotaknil vezist Málage Santi Cazorla. Zadetke Ville bodo poskušali nadomestiti Fernando Llorente, Fernando TorresÁlvaro Negredo in Roberto Soldado. Soldado in Negredo sta trening-tekmo odigrala v različnih ekipah.

Pedro, Muniain in Adrián v bitki za eno mesto

Težka odločitev selektorja Del Bosqueja čaka tudi glede krilnih nogometašev, saj se za eno mesto potegujejo Iker Muniain (Athletic Bilbao), Pedro Rodríguez (Barcelona) in Adrián López (Atlético Madrid). Sodeč po glasovanju na spletni strani dnevnika Marca (www.marca.com) bi navijači v ekipi najraje videli mladega napadalca madridskega kluba.

"Vsakič je težje zmagovati še naprej. Imamo dobro ekipo, imamo izkušnje, ampak so tudi druge reprezentance, ki so zelo pripravljene in imajo veliko željo. Verjamem, da bo težje kot na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki smo ju osvojili. Da bi osvojili naslov, bomo morali biti praktično perfektni," je v intervjuju za revijo GQ povedal Realov vezist Xabi Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.