Šport
9 ogledov

Prvi turnir sezone 2011 Federerju

1/8
Žurnal24 main
Teniško sezono 2011 je s turnirsko zmago začel Roger Federer, ki je v finalu Dohe s 6:3 in 6:4 premagal polfinalnega krvnika Rafaela Nadala, Nikolaja Davidenka. Na turnirju ni izgubil niti enega niza.

Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev. Drugi igralec sveta je v finalu po vsega 79 minutah premagal branilca naslova Rusa Nikolaja Davidenka s 6:3, 6:4. Devetindvajsetletni Švicar je tako prišel do svojega 67. naslova na turnirjih ATP in tretjega v Dohi. V karieri je zdaj skupno dobil 748 dvobojev, izgubil jih je 174, s turnirskimi nagradami pa je osvojil že blizu 62 milijonov dolarjev.

Za 29-letnega Federerja je to 67. osvojeni turnir v karieri. "Sem zelo zadovoljen, da sem na tak način začel sezone. Odigral sem odličen dvoboj. Dal mi bo veliko samozavesti za nadaljevanje sezone," je strnil švicarski zmagovalec 16 grand slamov, ki ga čez 10 dni čaka začetek OP Avstralije v Melbournu.

Doha, ATP, finale:

Roger Federer (Švi/2) : Nikolaj Davidenko (Rus/4) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.