Šport
20 ogledov

Prvi udeleženci Mastersa že znani

nadal_campeon_ins Žurnal24 main
Kljub temu, da se je wimbledonski turnir šele končal, so že znani prvi udeleženci zaključnega Mastersa. To so trenutno prvi trije igralci sveta. Najbolj vroč med njimi je Španec Rafael Nadal.

Roger Federer prvi igralec sveta, Rafael Nadal wimbledonski zmagovalec in Novak Djoković zmagovalec avstralskega turnirja za grand slam so prvi trije igralci, ki so se uvrstili na zaključni turnir Masters v Šanghaju. Turnir, na katerem se bo pomerilo najboljših osem igralcev sezone, bo potekal od 9. do 16. novembra na stadionu Shanghais Qi Zhong. "Na zaključnem turnirju sezone mi še ni uspelo zmagati, zato se letošnjega zelo veselim, kot vedno bom dal vse od sebe in poskušal zmagati, vendar ne bo lahko," je povedal Nadal, potem ko je izvedel, da je že uvrščen na Masters. Nadal je z osvojitvijo wimbledonskega turnirja postal prvi igralec po Bjornu Borgu, ki je v eni sezoni osvojil tako Roland Garros kot Wimbledon. V tej sezoni je osvojil šest turnirjev, na ATP lestvici pa se je nevarno približal nedotakljivemu Federerju.

Direktor turnirja Brad Drewett komaj čaka na začetek turnirja. Dodaja, da bodo dvoboji napeti kot že dolgo ne, predvsem zaradi izenačenosti na lestvici ATP.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.