Šport
15 ogledov

Prvi večni derbi brez zmagovalca

Greg Kužnik se v Sloveniji odlično počuti. Žurnal24 main
Prvi večni hokejski derbi med Acronijem Jesenicami in Tilio Olimpijo v Podmežakli se je končal z neodločenim rezultatom 2:2. Zmaji in železarji se bodo znova pomerili že v sredo.

Prvi večni derbi med Acronijem Jesenicami in Tilio Olimpijo, ki je bil odigran v Podmežakli, so bolje začeli domači. V 17. minuti so povedli prek okrepitve Jana Golubovskega. Svoje vodstvo pa so še povišali sedem minut kasneje. Natančen je bil Mitja Robar. Zanimivo je, da so železarji oba zadetka dosegli, ko so imeli na ledu igralca manj! Zmaji so se vrnili že tri minute po drugem prejetem zadetku. Jeseniška vrata je zadel Boštjan Goličič. Končni rezultat pred nekaj več kot dva tisoč gledalci pa je postavil branilec Greg Kužnik, ki je zadel ob številčni premoči. Zmaji so sicer nastopili brez najboljšega strelca iz lanske sezone, Franka Banhama, okrepitve Iva Jana ter novega vratarja Norma Maracleja. Po prvi tretjini pa so ostali še brez poškodovanega Brendana Yareme. Večna tekmeca se bosta znova pomerila že v sredo, ko se bosta predstavila še ljubljanskemu občinstvu v dvorani Tivoli.

Prijateljsko srečanje:


Acroni Jesenice : Tilia Olimpija 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)
Golubovski (17), Robar (24); B. Goličič (27), Kužnik (49)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.