Šport
13 ogledov

Prvi večni derbi Jesenicam

jesenice_main_DSC2373_sps Žurnal24 main
Pred začetkom sezone šest moštev meri moči na poletni hokejski ligi na Bledu. V petek sta se v prvem derbiju sezone pomerili Jesenice in Olimpija. Zmage s 4:2 so se veselili Jeseničani.
 

Poletna Liga Rudi Hiti

Jesenice : Olimpija 4:2
Black Wings Linz : Briancon 4:1

Na Bledu so že 16. leto zapored organizirali močan pripravljalni hokejski turnir. Na njem nastopajo francoski Briancon , avstrijski Linz , KAC in VSV ter Jesenice in Olimpija . Za hokejiste Jesenic bo večni derbi druga tekma na blejskem turnirju. V četrtek so se pomerili z beljaškim VSV- jem in vknjižili poraz s 3:1. Za Olimpijo pa je to prva tekma na turnirju. Čeprav moštva še niso v optimalni formi, v tekmi med večnimi tekmeci ni bilo popuščanja. Turnir bo še kako prav prišel za uigravanje pred začetkom lige EBEL in spoznavanje z novimi igralci. Na Jesenice so se vrnili Tomaž Razingar , ki se je izkazal s podajo, Jean Philippe Pare z golom in podajo. David Rodman je prispeval podajo, Marcel pa je zadel za vodstvo Jesenic z 2:1. Pri Olimpiji pa sta bila na očeh predvsem novi vratar Mike Morrison , ki bi težko preprečil kakšen zadetek, in napadalec Frank Banham . Zadel je za vodstvo Olimpije. Za Olimpijo pa danes nista zaigrala kapetan Tomaž Vnuk in Nik Zupančič . Pa ne zaradi poškodbe, temveč sta se udeležila praznovanja desete obletnice osvojitve evropskega naslova s Feldkirchom .

Prva tretjina:
Na prvem večnem derbiju se je zbralo 1500 gledalcev. Sicer v prvi tretjini golov ni bilo. Velja pa omeniti, da je Olimpija imela kar pet izključitev (Cvetek, Sodržnik, Kužnik, Banham, Groznik), medtem ko je bil pri Jesenicah izključen samo Pare.


Frank Banham v dresu Olimpije že pridno trese mreže nasprotnikov. © AFP

 
Druga tretjina:
V drugo tretjino so bolje krenili igralci Olimpije. V peti minuti je namreč po podaji Dominika Rozmana in veterana Todda Elika gol za Zmaje dosegel Frank Banham . V drugi tretjini pa so v manjšem obsegu zapele tudi pesti. Anže Terlikar (Jesenice) in Boštjan Groznik (Olimpija) sta namreč imela krajše srečanje. Oba igralca sta dobila 2 + 2 minuti kazni. V 13. minuti so Jesenice izenačile. Po podaji Andreja Hebarja in Jeana Philippa Pareja je prvi gol za Jesenice dosegel Anže Terlikar . Vse se je začelo znova.

Tretja tretjina :
V začetku zadnje tretjine pa vodstvo Jesenic. Gol so dosegli ob dveh igralcih več. Pri Olimpiji sta bila izključena Igor Cvetek in Frank Banham. Za gol pa sta podala David Rodman in Aleš Kranjc , zadel je Marcel Rodman . Jeseničani pa so že v naslednji minuti (42. minuta) svoje vodstvo še povišali. Tudi tokrat so imeli igralca več na ledu. Izključen je bil Frank Banham. Podajalca sta bila Tomaž Razingar in Mitja Robar , med strelce pa se je vpisal Andrej Hebar . Za napeto končnico pa je po podaji Jurija Goličiča , ki je pred sezono prišel v Ljubljano ravno z Jesenic, poskrbel Egon Murič , ki je zadel v 59. minuti. V zadnji minuti pa je Jean Philipp Pare ob igralcu več, izključen je bil Todd Elik , dokončno odločil zmagovalca. Po podaji Mitje Robarja je zadel za 4:2.


Novi vratar Olimpije Mike Morrison je danes prvič zaigral na večnem derbiju. © Saša Despot

 

Hokejisti moštva Black Wings Linz so v prvi tekmi drugega dne Poletne lige Rudi Hiti 2008 na Bledu premagali francoski Briancon s 4:1. Linz je v prvi tekmi proti Celovčanom dobil kar šest golov, tokrat pa so zaigrali precej bolje. Z zadetki Phillipa Lukasa , Gregorja Baumgartnerja , Christopha Ibouniga in Daniela Oberkoflerja so hokejisti črnih kril nadigrali lanske zmagovalce blejske lige, ki so z zadetkom Mickaela Pereza v deseti minuti celo povedli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.