Šport
10 ogledov

Prvi večni derbi konec septembra

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Prvi večni hokejski derbi med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami bo na sporedu 26. septembra, ko se bodo zmaji in železarji udarili v dvorani Tivoli v Ljubljani.

Vodstvo hokejske lige Ebel je v soboto posredovalo spored prvenstva za sezono 2010/11. Liga, v kateri bo tako kot v prejšnji sezoni sodelovalo deset ekip, se bo začela 10. septembra. V prvem kolu bodo Acroni Jesenice igrale z madžarsko Sapo, Tilia Olimpija pa z Dunajem. Prvi slovenski derbi bo 26. septembra v Ljubljani.

V ligi Ebel bodo nastopali avstrijski klubi Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, KAC Celovec, VSV Beljak, Graz 99ers in Vienna Capitals, slovenska Tilia Olimpija in Acroni Jesenice, madžarska Sapa Fehervar in hrvaški Medveščak.

Odigrali bodo 54 kol rednega dela, 27. februarja se bodo začeli četrtfinalni boji najboljših osmih moštev. V končnici bodo igrali na štiri dobljene tekme, prvak tekmovanja bo tako znan najkasneje 14. aprila.

V rednem delu se bosta slovenska kluba pomerila šestkrat. Po prvi tekmi 26. septembra v Ljubljani bodo 15. oktobra gostitelji Jeseničani, 10. decembra spet Olimpija, prav na novega leta dan bo tekma na Jesenicah, nato pa se bosta večna tekmeca pomerila še 23. januarja v Tivoliju in 15. februarja v Podmežakli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.