Šport
18 ogledov

Prvič več kot 100 tujcev

Udrih Collison Gasol Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies liga NBA Končnica Reuters
Danes se začenja severnoameriška košarkarska liga NBA, tudi s slovenskim pridihom. Med 101 igralcem izven ZDA so tudi trije Slovenci.

Prvič v zgodovini lige bo v postavah ekip več kot sto tujcev oziroma igralcev, ki niso rojeni v ZDA. V minulii sezoni je bilo takšnih igralcev 92, letos 101 iz 37 držav. Kanada bo najbolje zastopana, v ligi NBA bo igralo 13 državljanov te države. Sledi ji Francija z desetimi košarkarji.

Tujci so sicer že v preteklosti pustili velik pečat v najmočnejši ligi na svetu. Nemec Dirk Nowitzki je že osvojil naslov prvaka, prav tako je bil najkoristnejši igralec, Španec Pau Gasol tudi že ima šampionski prstan, do njega so prišli tudi Slovenci Beno Udrih, Saša Vujačić in Rašo Nesterović ... Tudi v lanski sezoni so v dresu prvakov iz San Antonia blesteli tujci, Francoza Tony Parker in Boris Diaw, Argentinec Manu Ginobili, Kanadčan Cory Joseph, Brazilec Tiago Splitter ter Avstralca Patrick Mills in Aron Baynes.

Slovenija bo v sezoni 2014/15 imela tri igralce v ligi NBA. Goranu Dragiću in Udrihu se je onkraj luže pridružil Zoran Dragić, nazadnje član španske Unicaje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.