Šport
2654 ogledov

Drama na SP! Zlato je imela tako rekoč v žepu, nato se je zgodilo

Reševalni pas/Twitter
Prva favoritka za zlato medaljo se je zgrudila nekaj metrov pred ciljno črto ženske preizkušnje na SP v krosu.

Dramatičen zaključek ženske tekme v članski konkurenci na svetovnem prvenstvu v avstralskem Bathurstu je zaznamoval nepričakovan kolaps prve favoritke Letesenbet Gidey le nekaj deset metrov pred ciljno črto.

 | Avtor: Epa Epa

Štiriindvajsetletna Gideyjeva, aktualna svetovna rekorderka na 5000 in 10.000 metrov, je bila tik pred osvojitvijo tretjega naslova svetovne prvakinje, njenega prvega v članski konkurenci, ko se je približno 30 metrov pred ciljem nenadoma sesedla na travo in tako zmago prepustila Kenijki Beatrice Chebet.

"Nisem pričakovala zmage, vendar sem se borila do konca. Videla sem, da je Letesenbet v zaključku upočasnila, zato sem stisnila zobe in zmagala," je povedala 22-letna Kenjika, aktualna svetovna podprvakinja na 5000 metrov.

Gideyjeva je po nespametnem posredovanju člana etiopijske reprezentance uspela prečkati ciljno črto kot četrta, vendar je zaradi nedovoljene pomoči na koncu ostala brez uvrstitve.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Eden najbolj dramatičnih trenutkov v zgodovini svetovnih prvenstev v krosu," je ob tem zapisal novinar Athletic Weeklyja Jason Henderson.

Nekaj ur po tekmi se je oglasila tudi osmoljenka. "Danes je bila dobra tekma z žalostnim koncem zame. Vzemimo v prihodnost to, kar je bilo dobro, je sporočila Gideyjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.