Šport
9 ogledov

Prvo stopničko že prestopila

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
"Sicer je bilo vmes nekaj padcev, vendar splošni vtis je zelo dober," je del ocene Polone Hercog po njeni najuspešnejši sezoni v karieri. V letu 2011 se Mariborčanka želi prebiti med najboljših 30 na svetu.
Želja v prihodnjem letu je zagotovo prva zmaga na turnirjih WTA in končati sezono med prvih 30 igralk na svetu. V igri imam še precej rezerv, na katerih pridno vadim, letos pa bom posebno pozornost namenila tudi igri dvojic, saj je to odličen trening za nastope med posameznicami.
Polona Hercog

Nova teniška sezona je pred vrati. Najvišje uvrščena slovenska igralka Mariborčanka Polona Hercog jo bo začela 2. januarja na turnirju v Brisbanu, njena želja v naslednjem letu pa je izboljšati že zdaj odlično 47. mesto na lestvici WTA.

Devetnajstletna Hercogova – dvajset let bo dopolnila 20. januarja – je predstavila dosežke v pretekli sezoni in želje v prihajajoči na novinarski konferenci ob robu dobrodelne akcije Daruj igračko, podari nasmešek, ki jo je pripravila s pomočjo Mariborske knjižnice in vrtca Studenci. Materinskemu domu in otrokom iz socialno ogroženih družin je slovenska šampionka podarila štiri kombije igrač. "Vsem, ki so prispevali igrače, se najlepše zahvaljujem. Odziv je bil neverjeten, zato je občutek, ko lahko nekoga osrečiš, še lepši," je dejala Hercogova.

A program turnirjev WTA ji kaj veliko več zadrževanja v domači Kamnici pri Mariboru ne dovoljuje. Hercogova bo 26. decembra odpotovala v Avstralijo, kjer bo nato nastopila na turnirjih v Brisbanu, Sydneyju in nato prvem grand slamu sezone v Melbournu. Priprave na novo sezono je mlada Mariborčanka opravila doma, posvetila pa se je predvsem nabiranju fizične moči.

"Za menoj je odlična sezona, ki sem jo končala med prvih 50 igralk na svetu, kar je bila moja tiha želja že več let, saj predstavlja prvo stopničko na vzponu do najboljših na svetu. Sicer je bilo vmes nekaj padcev, vendar splošni vtis je zelo dober. Vsekakor bi izpostavila finale v Acapulcu, nastop v Roland Garrosu ter dobre igre v Portorožu," je o pretekli sezoni povedala Hercogova.

"Želja v prihodnjem letu je zagotovo prva zmaga na turnirjih WTA in končati sezono med prvih 30 igralk na svetu. V igri imam še precej rezerv, na katerih pridno vadim, letos pa bom posebno pozornost namenila tudi igri dvojic, saj je to odličen trening za nastope med posameznicami," pravi Hercogova. Njena partnerica v parih bo, ko bo to obema dovoljeval program turnirjev, Hrvatica Petra Martić.

Pomemben termin v njenem koledarju bo 5. – 6. februar, ko bo Slovenija v prvem krogu pokala Fed v svetovni skupini gostila Nemčijo. Dvoboj bo v dvorani Lukna v Mariboru. "Nastopanje v pokalu Fed mi ogromno pomeni, saj sem si od nekdaj želela nastopati za svojo državo. Občutki, ko se s kolegicami veseliš zmage, so lepi in edinstveni, saj je tenis v glavnem individualni šport in takih priložnosti na turnirjih nimamo. Tokrat se bomo morale še bolj potruditi, saj smo se lani prebile v svetovno skupino in želimo v njej tudi obstati," je povedala Hercogova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.