Šport
146 ogledov

Prvo tekmo finala odločil podaljšek

Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning Profimedia
Burakovsky Coloradu prinesel prvo zmago v finalu NHL.

Hokejisti Colorado Avalanche in Tampa Bay Lightning so začeli finale severnoameriške lige NHL. Na uvodni tekmi boja za Stanleyjev pokal je zmagal Colorado, ki je dvakratne zaporedne prvake premagal po podaljšku s 4:3. Odločilni gol je po 1:23 minute podaljška dosegel v Celovcu rojeni Šved Andre Burakovsky.

Tekmo so tudi sicer bolje odprli domači, ki so povedli z 2:0 po golih Gabriela Landeskoga v osmi in Valerija Ničuškina v deseti minuti. Nicholas Paul je v 13. poskrbel za zmanjšanje zaostanka, toda v 18. minuti je igro s pet na tri pri domačih unovčil Artturi Lehkonen za lepo vodstvo s 3:1 po prvi tretjini.

V drugem delu igre so igralci s Floride tekmo vrnili v izhodišče, potem ko sta se med strelce vpisala Ondrej Palat v 33. in Mihail Sergačjov v 34. minuti. Čeprav so imeli domači precej več strelov, pa v tretji tretjini ni prišlo do odločitve, tako da je zmagovalca uvodne preizkušnje finala odločil podaljšek in že omenjeni Burakovsky.

Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning | Avtor: Profimedia Profimedia

"Občutek je izjemen. Mislim, da so se res borili skozi celotno tekmo. V drugi tretjini smo psihološko malce padli, toda v tretji smo spet prišli na pravo raven," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka.

Pri domačih je Landeskog golu dodal še podajo, tako kot tudi Ničuškin, Mikko Rantanen pa je dodal še dve podaji.

"Ne moremo nadzorovati tega, kar se je že zgodilo, lahko samo nadzorujemo tisto, kar je pred nami. Seveda to ni začetek, ki bi si ga želeli. Morali bomo spremeniti določene zadeve in bolje začeti drugo tekmo," pa je povedal kapetan Tampe Steven Stamkos.

Colorado bo gostil tudi drugo tekmo finala, in sicer v noči na nedeljo. Moštvo iz Denverja lovi svoj prvi naslov po letu 2001, Tampa pa bi s tretjim zaporednim postala prva ekipa z vsaj toliko zaporednimi naslovi po New York Islanders, ki so med 1980 in 1983 osvojili štiri Stanleyjeve pokale.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 09:32 16.junij 2022.

    Colorado je bil hitrejši, podjetnejši, svež in poln zagona. Drsalno so gotovo boljši od Tampe, v fizični igri so jim bili enakovredni. Darren Helm je v 15 minutah za Colorado recimo zbral kar 10 naletov. Tampa računa, da bo Vasilevski ...prikaži več sam "ukradel" kakšno zmago. Vendar to noč ni bil izvenserijski in Colorado zasluženo vodi. Do naslednje tekme sta dva dneva premora, nato si bodo tekme sledile z enim dnevom premora.