Šport
103976 ogledov

Prvovrstna polomija v finalu EP, kakršne še niste videli

Jesper Hellström Print Screen
Švedski tekmovalec v troskoku je presenetil in nasmejal gledalce v svojim nenavadnim poskusom na atletskem EP v Münchnu.

Švedski atlet Jesper Hellström je pritegnil pozornost gledalcev na olimpijskem stadionu v Münchnu s povsem ponesrečnim poskusom v finalu troskoka atletskega evropskega prvenstva v Nemčiji.

Sedemindvajsetletniku, ki je že z uvrstitvijo v finale presegel pričakovanja, je načrte prekrižala napaka v drugi fazi izvedbe, kar je botrovalo enemu najbolj nenavadnih in zabavnih prizorov letošnjega EP.

Jesper Hellström | Avtor: Print Screen Print Screen

Potem ko je finalno serijo odprl s skromno daljavo 16,02 metra, je v drugem poskusu poskušal dodati nekaj več, vendar je narobe uravnotežil korak po poskosku in s tem zapravil vse možnosti za vrhunski rezultat.

Hellström se je nato med letom postavil v vodoraven položaj in hrbtno pristal na pesku, pri čemer se je na njegovem obrazu izrisal širok nasmešek, s katerim je poskušal prikriti svojo zadrego.

Na tribuni je smeh ob tem komaj zadrževal tudi njegov trener.

"Takoj sem začel razmišljati o tem, ali so morda nastale kakšne zabavne fotografije," je komentiral švedski atlet, ki je tekmovanje sklenil na 10. mestu.

Jesper Hellström | Avtor: Print Screen Print Screen
Jesper Hellström | Avtor: Print Screen Print Screen

Številni uporabniki družbenih omrežij so ob posnetku vlekli vzporednice s simuliranjem nogometašev, pri čemer se je najpogosteje na udaru znašel urugvajski nogometni as Luis Suárez.

"Je to ptica? Letalo? Ne, Šved Jesper Hellstrom v finalu troskoka. Neprecenljivo," je še zapisal nek gledalec.

Komentarjev 1
  • Toma 11:28 21.avgust 2022.

    Luštkano!