Šport
50 ogledov

Prvovrstna senzacija v Melbournu

angelique kerber EPA
Nemka Angelique Kerber je zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V finalu je sedma nosilka odpravila prvo igralko sveta Sereno Williams s 6:4, 3:6 in 6:4.

V prvem nizu je Williamsova naredilo veliko neizsiljenih napak, Kerberjeva pa je prišča do dveh ''breakov'' in po 39 minutah povedla z 1:0. To je bil prvi niz, ki ga je Williamsova izgubila na letošnjem turnirju. V drugem nizu je favorizirana Američanka v četrti igri odvzela servis tekmici in prednost zadržala do konca.

V zadnjem nizu pa je v šesti igri Nemka spet naredila "break", Williamsova je bila v izgubljenem položaju, a je v deveti igri poskrbela za "re-break" in nato servirala za izenačenje na 5:5. Toda do tega ni prišla, saj je Kerberjeva spet dobila igro na Američankin servis in se veselila velike zmage.

S tem je Williamsovi preprečila, da bi prišla do 22. zmage na turnirjih za grand slam, s čimer bi izenačila rekordni dosežek Nemke Steffi Graf. Še dve turnirski zmagi več pa ima Avstralka Margaret Court. Grafova je do danes kot zadnja Nemka slavila na turnirjih za grand slam, in sicer leta 1999 v Parizu.

angelique kerber serena williams | Avtor: EPA EPA
"Vse življenje sem trdo delala in zdaj lahko rečem, da sem zmagovalka turnirja za grand slam. Zveni prav noro," je v solzah sreče dejala Kerberjeva, zdaj zmagovalka skupno osmih turnirjev, in nadaljevala: "To sta bila moja najlepša tedna v življenju. Ko sem igrala na osrednjem igrišču, sem vedno dobila kar kurjo polt. Počaščena sem bila, da sem sploh bila v finalu. Sanje so se mi uresničile."

Kerberjeva, ki je v uvodnem krogu celo reševala svojo kožo proti Japonki Misaki Doi, ki je že imela zaključno žogico za zmago, se bo na novi jakostni lestvici v ponedeljek zavihtela na drugo mesto, Serena Williams pa bo ostala na vrhu.

"To je bil dober dvoboj. Obe sva pokazali kar nekaj dobrega tenisa. Čestitke pa gredo Angie. Upam, da uživaš v tem trenutku, resnično si si to zaslužila," pa je Williamsova nagovorila tekmico iz finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.