Šport
17 ogledov

Ptice roparice že plenijo

Za Aksla Lunda Svindala je bil usoden trening v Beaver Creeku. Žurnal24 main
Znamenita “proga ptic roparic” v Beaver Creeku, kjer je ta konec tedna zbran moški del bele karavane, je že zahtevala svoj davek. Aksel Lund Svindal po srhljivem padcu ne bo branil lanske zmage.

Na prvem smukaškem treningu je srhljivo padel najboljši smučar lanske sezone Aksel Lund Svindal, pri čemer si je zlomil nos, izgubil nekaj zob, prejel udarnine po obrazu in kolku, na stegnu pa ima kar 15 centimetrov dolgo ureznino. Norvežan bi sicer v četrtek v superkombinaciji branil lansko zmago, za konec severnoameriške turneje pa bi vsestranski smučar nastopil še na smuku, superveleslalomu in veleslalomu. Kako dolgo bo trenutno vodilni smučar v skupnem seštevku svetovnega pokala na prisilnem počitku, za zdaj še ni znano.

Na zahtevno progo se bodo v superkombinaciji podali tudi štirje slovenski smučarji: Andrej Jerman, Aleš Gorza, Andrej Šporn in Rok Perko. Vodja moške ekipe Urban Planinšek, ki je pred sezono dejal, da so v preteklosti tej disciplini posvečali premalo pozornosti, je sporočil: “Cilj je uvrstitev do 15. mesta, največ pričakujemo od Aleša Gorze.” V najbolj nepredvidljivi disciplini, ki združuje eno vožnjo slaloma in eno smuka, si je Gorza prav lani v Beaver Creeku s petim mestom prismučal svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Po sijajnem kanadskem koncu tedna pa bo tudi Jerman v petek in v soboto spet v boju za visokima uvrstitvama v hitrih disciplinah. Na prvem treningu smuka je bil 20., drugega pa so zaradi močnega sneženja odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.