Šport
30 ogledov

Ptički odleteli zaradi Antića in sodnikov

Nemanja Vidić in soigralci so od mundiala pričakovali vsaj osmino finala. (Foto: Reuters
Srbija je razočarana in ogorčena. Tako kot Slovenci so v sredo končali nastope v Južni Afriki. Za poraz z Avstralijo so po mnenju njihovih medijev krivi igralci, selektor in sodniki.

Z 1:2 so Srbi izgubili proti avtsajderju Avstraliji in tako ostali brez uvrstitve v osmino finala, kamor sta se iz skupine D prebili Nemčija in Gana. Srbski mediji so po tekmi neusmiljeni. "Sramota!" so zapisali pri beograjskem časniku Press: "Zadostoval bi nam že remi, a nismo imeli ne znanja ne moči ne poguma, da bi dosegli ta en gol." Pri časniku Danas pa so zapisali: "Kenguruji so orlom pripravili kovčke."

Pri časniku Novosti so krivdo pripisali selektorju Radomirju Antiću: "Popolnoma napačna taktika in napačne menjave so zakuhale ta debakel. Sanje o nadaljevanju so bile nočna mora." Pri najbolj priljubljenem časniku Blic pa so dodali: "Žalostno slovo Srbije od mundiala. To niso orli, temveč ptički." In še: "Poraz proti ne tako močnemu nasprotniku je posledica katastrofalne predstave v drugem polčasu."

A srbski mediji se strinjajo, da niso za vse krivi Antić in igralci: kriv je tudi sodnik: "Nadaljevanja nas je oropal sodnik." Pri Politiki so zapisali: "S prvenstva nas je vrgel sodnik in pomanjkanje športne sreče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.