Šport
81 ogledov

Pucelj ima trdo glavo

Peter Pucelj je moral kar dolgo časa čakati na svojo reprezentančno priložnost. Žurnal24 main
Peter Pucelj, krožni napadalec rokometne izbrane vrste, je eden tistih športnikov, ki so si ime ustvarili v tujih klubih, saj njegovih sposobnosti v domovini prej niso odkrili. Serdarušićev adut bo predvsem v obrambi.

Dokaj uspešno je nastopal v mlajših reprezentančnih selekcijah, nato pa se je moral za priložnost na najvišjem nivoju izboriti preko sarajevskega rokometnega kluba Bosna, kamor ga je pred tremi sezonami povabil slovenski strateg Gregor Cvijič.

Peter od vseh reprezentančnih soigralcev najdlje pozna Davida Špilerja, s katerim je igral že v najmlajših selekcijah pri Tržiču. "Izredno sem vesel, da ga je Serdarušić poklical in tudi on je na tekmah na Češkem dokazal, da je sposoben igrati na tem nivoju. V obrambi je izjemno močan, sam ga poznam že od prej in vem, da je to njegova prirojena moč. Sicer se nekoliko pozna, da je zadnja leta večinoma igral zgolj v obrambi, toda tudi v fazi napada je dokazal, da zna igrati, vsaj mene je pozitivno presenetil in sem zelo vesel, da je končno nekdo opazil, da je sposoben igrati na tej ravni,“ je o  svojem nekdanjem soigralcu pri Preddvoru, Škofji Loki in Preventu povedal Špiler.

Na tiskovno konferenco pred prvim srečanjem z Madžari je Pucelj prišel "okrašen“ z nekaj brazgotinami na čelu. "Te so posledica srečanja moje glave in roke Renata Vugrinca na treningu. Še dobro, da sem že dve leti in pol v Bosni in imam trdo glavo (smeh),“ nam je z dovtipom takoj postregel Gorenjec.

Kljub temu, da Peter že tri leta redno nastopa tudi v Ligi prvakov, ga je v slovensko izbrano vrsto prvi povabil šele Zvonimir Serdarušić. Osemindvajsetletnik je ponujeno priložnost uspešno izkoristil, saj je na pripravljalnem turnirju na Češkem aprila letos prikazal nekaj lepih predstav. Na svojo prvo člansko reprezentančno izkušnjo pa Pucelj gleda takole: “Čeprav sem vse fante poznal že od prej, pa je to čisto nova, povsem drugačna izkušnja. Odziv selektorja je bil pozitiven, tako da upam, da bomo sodelovali še naprej, fantje so me tudi zelo lepo sprejeli.“
 
Krožni napadalec, ki ga pogodba z Bosno veže še za naslednjo sezono, se je letos veselil že tretje bosanske dvojne krone, sam pa pravi, da se želi, kot vsak rokometaš, v prihodnosti preizkusiti v nemški Bundesligi, ki je nekakšna rokometna NBA.
 
Pucelj zagotavlja, da bo v nedeljo na Kodeljevem, kjer bo naša reprezentanca odigrala prvo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Madžarski,  pustil na igrišču srce in bo svoje sposobnosti poskušal dokazati tudi slovenskim ljubiteljem rokometa, ki ga še niso imeli priložnosti spremljati v reprezentančnem dresu. "Madžarska ima spoštovanja vredno ekipo, vendar menim, da moramo zmagati in se uvrstiti na SP. To je pomembno tudi zaradi dejstva, da se je na olimpijske igre s SP precej lažje uvrstiti kot pa z evropskega prvenstva, kjer je precej močnejša konkurenca,“ je povedal krožni napadalec Bosne. "Pričakujem trd boj za vsak centimeter igrišča. Imam nekaj pozitivne treme, komaj čakam, da se srečanje začne. Madžari so po konstituciji povsem drugačni od naših mladincev. Res je, da so visoki, vendar veliko bolj robustni,“ je še dodal Pucelj in med vrsticami nakazal, kako bo Slovenija skušala streti Madžare – s hitrostjo in tempom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.