Šport
24 ogledov

Puma pojasnila bizarno napako

embolo EPA
Nemški proizvajalec športne opreme je pojasnil, zakaj so imeli šivcarski reprezentanti na tekmi s Francijo toliko težav s svojimi dresi.

Švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri se je po tekmi s Francijo, na kateri so morali zamenjati kar štiri drese, šalil na račun uradnega dobavitelja Pume. ''Upam, da ne izdelujejo kondomov,'' je dejal nogometaš Stoke Cityja.

Dresi, ki jih je za tekmo pripravila Puma, so bili narejeni iz slabega materiala, ki se je hitro strgal. Nemško podjetje se je Švicarjem opravičilo in pojasnilo vzroke za nenavadni debakel.

''Podjetje Puma je nemudoma sprožilo preiskavo, zakaj so se dresi švicarske nogometne reprezentance strgali, ko so jih nasprotniki vlekli in grabili. Puma primarno želi zagotoviti superiorne standardne, saj poleg Švice opremlja še štiri državne reprezentance na Euru 2016 (Avstrijo, Češko, Italijo in Slovaško). Vsi igralci omenjenih ekip nosijo Puma drese z enako ACTV Thermo-R tehnologijo,'' so zapisali pri Pumi in dodali, da so vse nogometne zveze pohvalile kvaliteto, funkcionalnost in dizajn športne opreme.

Puma je z analizo vlaken ugotovila, da je po naključku izdelala drese iz slabšega materiala, ki se je poškodoval med proizvodnjo. Šlo naj bi za kombinacijo vročine, pritiska in časa, ki so skupaj botrovali poškodovani tkanini. ''Okvarjen material je bil uporabljen le pri omejenem številu švicarskih dresov,'' še trdi nemško podetje.

Puma je prav tako pregledala inventar svojih odjemalcev in zagotovila, da se podobni incdenti v nadaljevanju prvenstva ne bodo ponovili.

Komentarjev 1
  • novispenjac 14:53 22.junij 2016.

    Torej prste stran od Pume. Če vrhunskim fuzbalerjem prodajajo škart, kaj prodajajo šele nam...