Šport
29 ogledov

Pungartnik: "Naslednja sezona bo prava"

Žurnal24 main
Direktor Celja Pivovarne Laško Roman Pungartnik je pojasnil smernice kluba za prihodnost. Na eni strani se bodo prvaki opirali na mlade lastne moči, na drugi pa na uveljavljene igralce.

Na desnem zunanjem bo zamenjava za Renata Vugrinca mladinski reprezentant in produkt naše šole Žiga Mlakar, ki ni nič slabši kot Marko Koljanin. Bolje je vlagati vanj, ker je mlad in obetaven, zato je večja možnost, da se bo razvil v dobrega igralca.
Roman Pungartnik
"Boljše je na igrišču kot poleg njega. Vsekakor pa delo, ki ga opravljam, delam z ljubeznijo,“ je za zurnal24.si povedal Roman Pungartnik: "Za nas se prava sezona začne prihodnje leto, saj smo v Celje prišli med letošnjo sezono.“

 

Celjane čaka še zadnja tekma z Gorenjem, nato pa bodo čez sezono naredili križ. Nekaj novincev že imajo, nazadnje so podpisali pogodbo s španskim reprezentantom Carlosom Prietom. Zvonimir Serdarušić v zadnjem času ni resneje računal na Dejana Saviča, Marka Koljanina in Predraga Dačevića. Ti igralci za zdaj niso v najožjih celjskih načrtih. Ampak imajo pogodbo in ostajajo v klubu. "Za omenjene smo zamenjave že našli. Ostajajo pri nas, kakšen pa bo njihov status prihodnjo sezono, bo pokazal čas. Na desnem zunanjem bo zamenjava za Renata Vugrinca mladinski reprezentant in produkt naše šole Žiga Mlakar, ki ni nič slabši kot Marko Koljanin. Bolje je vlagati vanj, ker je mlad in obetaven, zato je večja možnost, da se bo razvil v dobrega igralca,“ je pojasnil Pungartnik.

 

Seznam 18 kandidatov za reprezentančno tekmo z Madžarsko

vratarji: Gorazd Škof (Croatia osiguranje Zagreb), Matevž Skok (Gorenje) in Jure Vran (Slovan);
- levi krili: Jure Dobelšek (Cimos Koper) in Luka Žvižej (Pick Szeged);
- desni krili: Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško) in Vid Kavtičnik (Montpellier);
- krožna napadalca: Miha Žvižej (Gorenje Velenje) in Peter Pucelj (Bosna Sarajevo);
- levi zunanji: Rok Žuran (Jeruzalem Ormož), Aleš Pajovič (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Cehte (Gorenje Velenje);
- srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Cimos Koper) in Sebastian Skube (Trimo Trebnje);
- desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Trimo Trebnje) in Jure Dolenec (Merkur).

Lahko iz Zlatoroga še pričakujemo novice o okrepitvah? "Aktivni bomo vse leto, gledali bomo, ali se bo pojavil kak igralec, ki bi nam lahko pomagal. O stanju v sezoni odliča veliko dejavnikov, denimo poškodbe. Kader smo sicer dopolnili na položajih, za katere smo ocenili, da smo bili letos šibki. Usmerili smo se tudi v svoje mladinske vrste, iz katerih smo potegnili štiri zelo kakovostne igralce. Takšna je realnost, želimo kadrovati pametno, da na koncu ne bi imeli finančnih težav,“ je temo Celje Pivovarna Laško sklenil Pungi.

Nekdanji izvrstni krilni igralec pa je tudi direktor reprezentance, ki jo junija čakata izjemno pomembni tekmi z Madžarsko, ki bosta določili potnika na SP na Švedsko. Selektor Serdarušić je že objavil seznam kandidatov za srečanji, ki bosta 13. junija v Ljubljani in 20. junija v Veszpremu.

"Na podlagi izkušenj smo se odločili, da pripravljalni del razdelimo v dva dela. Po koncu sezone so igralci utrujeni, da bi se izognili morebitnemu padcu zbranosti na bližnjih pripravah pa smo jim namenili nekoliko več počitka. V začetku priprav ne bomo kompletni, zaradi klubskih obveznosti bosta manjkala Gorazd Škof in Vid Kavtičnik," je na novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani dejal Pungartnik in dodal: "Nekateri niso bili zadovoljni z izbiro našega prizorišča za prvo tekmo z Madžarsko, a menim, da je dvorana na Kodeljevem prava izbira. V preteklosti smo v hramu slovenskega rokometa odigrali številne pomembne tekme, ozračje je bilo vedno odlično, gledalci pa so bili naš osmi igralec na igrišču."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.