Šport
13 ogledov

Pungertar deveti, Damjan zaostal le za Jando

Jernej Damjan Anže Petkovšek
Po tritedenskem premoru se je v Kuopiu nadaljeval celinski pokal. Jernej Damjan je bil z daljavo dneva drugi. Na poletni veliki nagradi v Wisli 9. mesto Matjaža Pungertarja.

Nemec Andreas Wellinger (281,8 točke) je zmagovalec druge posamične tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Wisli. Drugi je bil domačin Maciej Kot (274,4), tretji pa Čeh Roman Koudelka (270,1). Od peterice Slovencev sta se v finale uvrstila le dva; Matjaž Pungertar (257,7) je na koncu zasedel deveto, Peter Prevc (250,3) pa 18. mesto.

V slovenskem taboru so danes brez finalne serije ostali Robert Kranjec na 42., Jaka Hvala na 43. in Tomaž Naglič na 48. mestu, že v petkovih kvalifikacijah pa sta bila neuspešna Andraž Pograjc in Jurij Tepeš.

Janus zadovoljen

"Z današnjo tekmo sem zadovoljen, saj je deveto mesto Matjaža lep rezultat. Naredil je še drobne napake, zaradi česar je izgubil nekaj metrov. Videlo se je, da so razlike zelo majhne. Peter je delal večje napake, drugi fantje pa so jih naredili še več. Sedaj se bomo v miru pripravljali na prihodnje tekme," je po tekmi razmišljal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Naslednje tekme poletne VN bodo 14. in 15. avgusta v francoskem Courchevelu, ko bo na programu spet tekma mešanih ekip ter tako moška kot ženska posamična tekma.

Damjan drugi v Kuopiu

Češki veteran smučarskih skokov Jakub Janda je dobil prvo tekmo celinskega pokala po tritedenskem premoru, ki jo je gostil finski Kuopio. Janda je za svojo tretjo zmago to poletje zbral 239,1 točke. Drugi je bil Slovenec Jernej Damjan (235,8), ki mu je v prvi seriji uspel najdaljši skok dneva.

Od Slovencev sta dobro nastopila tudi Rok Justin, ki je bil peti, in Nejc Dežman, ki je zasedel sedmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.