Šport
11 ogledov

"Puyol ima glavo kot hobotnica!"

Nezmotljivi vedeževalec, hobotnica Paul, je napovedal, da bo na SP v nogometu v Reuters
Španci v proslavljanju zgodovinske uvrstitve v finale svetovnega prvenstva ne poznajo meja. Meša se, kot kaže, tudi "nepristranskim" novinarjem. Ti so objavili intervju s slovito hobotnico Paulom.

Ja, prav ste prebrali. Novinarji madridskega Asa so med tekmo polfinala svetovnega prvenstva med Španijo in Nemčijo poklicali v Oberhausen in do tedaj nezmotljivo hobotnico Paula povprašali o razpletu SP. Kot vedno se ni zmotil, pohvalil je strelca Carlesa Puyola in napovedal, da bodo Španci svetovni prvaki ...

Moj dedek je bil iz Galicije in prišel delat sem za Porsche. Polovica moje krvi je španske.
Hobotnica Paul

(Telefoniramo v Nemčijo. Španija je pravkar povedla. Pozdravi nas skorajda neslišen glas.) Paula bi, prosim?
Trenutek.

(Čez nekaj sekund.)
Ja? Tukaj Paul ...

Kličemo vas iz Španije! Puyol je pravkar zadel! Povejte nam, v dobro našega zdravja – se bo tekma končala s tem rezultatom?
Lahko ste mirni. Že ste v vodstvu in zmagali boste z 1:0, brez skrbi. Še več – menim, da je bil ta gol posvečen meni.

Dvomimo: ste namreč nemška hobotnica!
No, moj dedek je bil iz Galicije in prišel delat sem za Porsche. Polovica moje krvi je španske, toda nisem mislil na to ...

Poglejte Puyola, ki je zabil gol. Se vam ne zdi, da ima glavo kot hobotnica? Ti lasje so videti kot lovke, dosežejo lahko vse!
Hobotnica Paul

Razložite ...
Poglejte Puyola, ki je zabil gol. Se vam ne zdi, da ima glavo kot hobotnica? Ti lasje so videti kot lovke, dosežejo lahko vse!

Torej pravite, da med spremljanjem tekme niste trpeli?
Ne. Zadel sem vse napovedi na tem prvenstvu in včeraj je bila na sporedu že 62. tekma. Trdo sem garal za ta rezultat. Hočete zgodbo?

Prosimo ...
Nemci bodo zahtevali, da vas pošljejo v kvalifikacijsko skupino Južne Amerike. Raje bi šli v Buenos Aires, kot da bi se na domačem igrišču pomerili s Španijo. Premagali ste jih tako v Evropi kot v Afriki! V Aziji jih leta 2002 niste zato, ker so 'namestili' tisto tekmo s Korejo. Dobro ... Bojim se najhujšega.

Če bodo Nizozemcem dovolili igrati z dvema žogama, imajo minimalno možnost. Z eno samo je nimajo.
Hobotnica Paul

In to je?
Vzhodni Nemci se bodo hoteli spet odcepiti.

Kaj napovedujete za finale?
Zmagala bo Španija. Zdaj mi ni več treba skozi stalni ritual pred tekmo. Imam le en dvom – če bodo Nizozemcem dovolili igrati z dvema žogama, imajo minimalno možnost. Z eno samo je nimajo. Ampak ne bo lahko.

Kaj pravi intuicija?
Morali se boste vrniti po zaostanku in golih Robbna in Sneijderja.

Ne se hecati!
Ja, tekma se bo začela po nizozemskih notah, vi pa se boste vrnili v igro.

(V tem trenutku se je zveza prekinila. Tekma se je končala, novinarji pa Paula niso mogli več priklicati. Šele okrog treh se je oglasila njegova žena Paula in dejala: "Vse je v redu. Čez par dni se bo potrdilo, kar vam je rekel: Španija bo svetovni prvak!")

Ah, ti Španci ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.