Šport
20 ogledov

Puyol: Skoraj nemogoče, da grem na Euro

Španija Carles Puyol Žurnal24 main
Izkušeni Carles Puyol je razkril, da je praktično nemogoče, da bi poškodbo kolena pozdravil dovolj hitro, da bi lahko rojakom pomagal na evropskem prvenstvu, ki se začenja 8. junija.

Kapetana Barcelone Carlesa Puyola 12. maja čaka operacija kolena, ki si ga je poškodoval na prvenstvenem obračunu proti Espanyolu. Po njej bo moral odlični branilec počivati šest tednov, kar pomeni, da bo sila težko zastopal barve Španije na prihajajočem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. Vse manj upanja, da bo med izbranci španskega selektorja Vincenteja del Bosqueja, ima tudi Puyol.

"Rad bi nastopil, a ni videti najboljše. Moram počakati, da vidim, kaj bodo dejali zdravniki, toda sam menim, da je nemogoče. Veliko igralcev bo, ki bodo v boljšem stanju od mene. Bilo bi nepravično do njih. V Španiji imamo veliko kvalitetnih centralnih branilcev, zato nam ni treba biti zaskrbljeni zaradi tega," je dejal ne preveč optimistični Puyol in pripomnil: "Trenutno imam v načrtu čim hitreje okrevati in se vrniti na igrišče. Prepričan sem, da se bo vse dobro izteklo in da bom zelo hitro znova na igrišču. Ne vem, ali bi bilo to moje zadnje evropsko prvenstvo, a dobro vem, da se želim upokojiti na igrišču, ne pa na operacijski mizi. Trenutno razmišljam le o rehabilitaciji, da se vrnem stoodstoten. Če bom po povratku še lahko igral za reprezentanco, pa bi želel doseči sto nastopov."

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:54 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.