Šport
20 ogledov

Quick ni čarovnik: Chicago rešil uganko in povedel

Hossa Quick Chicago Blackhawks Los Angeles Kings NHL končnica
1/3
Reuters
Izjemne obrambe Jonathana Quicka niso bile dovolj za Los Angeles Kings na prvi tekmi konferenčnega finala lige NHL proti Chicago Blackhawks (2:1). Najboljša ekipa rednega dela je povsem ustavila kralje v prvi tretjini, ko so branilci naslova zmogli vsega dva strela na gol, a se morala za prvo zmago vseeno vrniti po zaostanku.

Los Angeles Kings so na prvi tekmi konferenčnega finala lige NHL v United Centru čudežno povedli. Čudežno zato, ker jim Chicago Blackhawks do 15. minute niso dovolili dihati in jim dopustili vsega dva strela v prvi tretjini (razmerje 17:2), a je vratar Corey Crawford nato slabo zadrsal iz gola in podaril plošček nasprotnikom, slednji pa se je za vodilni gol znašel na palici Justina Williamsa.

Strahove domačih navijačev pred porazom na prvi tekmi je iz minute v minuto povečeval tudi Jonathan Quick. Najboljši vratar lige in lanskoletni dobitnik pokala Conn Smythe za najkoristnejšega igralca končnice je deloval nepremagljivo, toda po seriji izvrstnih obramb v drugi tretjini plošček po močnem strelu odbil točno pred Patricka Sharpa za lahko izenačenje.

Hokejisti najboljše ekipe rednega dela so pred finalom z Los Angelesom razmišljali o različnih prijemih, s katerimi bi lahko zmedli izjemnega Quicka, njihov načrt "gneče pred vrati" pa je uspel že nekaj minut po izenačujočem zadetku Sharpa, ko je Marian Hossa pred golom v mrežo preusmeril strel Duncana Keitha.

Crawford prebolel napako in zaklenil vrata

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je skupaj s soigralci v zadnji tretjini pritisnil za izenačenje, toda samo razpoloženi Williams, ki je zdaj zabil že zadnje tri zadetke LA-ja v končnici, je bil ob povatniku Jarretu Stollu (vrnil se je po pretresu možganov, ki ga je utrpel na prvi tekmi s San Josejem) premalo.

Chicago se je uspel ubraniti z igralcem manj, Crawford pa po napaki iz prve tretjine ni več grešil. Ustavil je tudi lepo priložnost Dustinu Pennerju nekaj več kot pet minut pred koncem tekme. Vsega je bilo tudi zares konec, ko je bil v zadnjih dveh minutah zaradi spotikanja izključen Jeff Carter, Hawks pa z igralcem več v napadalni tretjini Kings rutinirano držali plošček za mirno končnico.

"Ko pogledam nazaj se mi zdi, da je bilo še dobro, da je šla naša ekipa skozi vse to. Nekako so nas pritisnili do konca, dobro je, da smo občutili nekaj takega," je po tekmi dejal kapetan Hawks Jonathan Toews. "To samo kaže, da bomo v nadaljevanju kos vsakemu izzivu."

Liga NHL, konferenčni finale, rezultat:

Zahod

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) /1:0/
Sharp (33), Hossa (37); Williams (15)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.