Šport
15 ogledov

Raanta blestel ob zmagi Rangerjev

Antti Raanta new york rangers nhl Profimedias
Ob zmagi New York Rangers, ki so s 4:0 premagali San Jose Sharks, je blestel vratar Antti Raanta.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali le eno tekmo. New York Rangers je na domačem ledu dvorane Madison Square Garden visoko, s 4:0, premagal vodilno ekipo pacifiške skupine San Jose Sharks. Izkazal se je finski vratar Antti Raanta, ki je v debiju pri rangerjih zaustavil prav vseh 22 strelov gostov.

Raanta je tako postal komaj četrti vratar, po Halu Winklerju (1926), Johnu Rossu Roachu (1928) in Marcelu Pailleju (1957), v zgodovini franšize iz New Yorka, ki je na prvi tekmi s svojim novim moštvom ostal nepremagan. Šestindvajsetletni vratar, ki se je k Newyorčanom pridružil letos junija, je vpisal še četrti karierni shutout.

"V glavi se mi je vrtela le ena misel in to je bila zmaga. Moram pohvaliti tudi našo zelo dobro obrambno linijo," je bil zadovoljen Raanta, ki je zadnjo sezono preživel v vrstah drugoligaškega Rockford Icehogs v podružnični ligi AHL preden ga je Chicago Blackhawks poslal k rangerjem v zameno za Ryana Haggertyja.

Prvi gol na tekmi je v 11. minuti zabil Marc Staal, v drugi tretjini je bil uspešen Mats Zuccarello, v zadnji pa sta nasprotno mrežo zatresla še Jesper Fast in Viktor Stalberg. Moštvo iz New Yorka je tako slavilo zmago po treh zaporednih porazih ter se zavihtelo na prvo mesto v metropolitanski skupini. Pri gostih je Martin Jones zbral 24 obramb za San Jose, ki je na šestih tekmah doživel drugi poraz.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo tretjo zaporedno zmago lovil v noči na petek v gosteh pri San Joseju.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : San Jose Sharks 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.