Šport
25 ogledov

Rački obranili svojo trdnjavo, prvaki prekinili niz

Palmieri Anaheim Ducks Detroit Red Wings liga NHL Reuters
Hokejisti Anaheim Ducks so dosegli še 17. zmago na zadnjih 18 tekmah in doma ugnali Detroit Red Wings (1:0). Po treh tekmah slavili tudi prvaki Chicago Blackhawks.

Vratar Jonas Hiller je s svojo 14. zaporedno zmago vodil Anaheim Ducks do slavja proti Detroit Red Wings. Rački (35-8-5) so svoj nepremagljivi niz v domači dvorani raztegnili že na 21 tekem, Detroit pa so premagali še drugič v sezoni.

Še naprej najbolj vroči klub v ligi je zmagal sedmič zapored in sedemnajstič na zadnjih 18 tekmah. Edini gol tekme je zabil Andrew Cogliano v drugi tretjini, medtem ko je vratar Hiller z nekaj čudežnimi obrambami goste zadržal pri ničli.

Vedno imajo možnost

Eden izmed ključnih mož pri zmagi Anaheima, pri katerem ni igral poškodovani zvezdnik Ryan Getzlaf, je bil brez dvoma Hiller, ki je obranil vseh 22 strelov in tako še štirinajstič zaporedoma led zapustil kot zmagovalec dvoboja. Hkrati je dosegel tretji "shutout" sezone in 19. v karieri.

"Zmaga je to, kar šteje. Druge stvari zadevajo le igralca osebno. Lepo je, da si gradim ugled, toda zmaga ekipe je tisto najpomembnejše," je po dvoboju povedal švicarski reprezentant Hiller. Tega je pohvalil tudi soigralec Saku Koviu, ki je podal za zmagoviti gol:

"Naši vratarji so odlični, posebej Jonas blesti v zadnjem času. Izkazal se je s kar nekaj izjemnimi in odločilnimi obrambami in vsem drugim tako vliva samozavest. Vemo, da tudi če igralci v polju nismo na najvišji ravni, imamo možnosti za zmago."

Hossa si je priigral darilo

Ducksi so sicer šele peto moštvo v zgodovini lige s 17 zmagami z 18 tekem. Anaheim ima trenutno 75 točk, tekmeci iz zahodne konference in branilci naslova Chicago Blackhawks pa pet manj. Ponoči so premagali Edmonton Oilers (5:3) in prekinili niz treh porazov. Marian Hossa je svoj 35. rojstni dan praznoval ne le z zmago, temveč tudi z golom in podajo.

Na preostalih tekmah so Buffalo Sabres po kazenskih strelih z 2:1 zmagali pri Washington Capitals in prekinil niz 11 porazov v gosteh, New York Islanders so tudi po zaslugi dveh golov Kyla Okposa s 4:2 slavili pri Dallas Stars, Toronto Maple Leafs so po kazenskih strelih s 3:2 odpravil New Jersey Devils, New York Rangers pa so bili s 4:1 boljši od Philadelphia Flyers.

Prve tri gole so Rangerji dosegli v uvodnih desetih minutah. Minnesota Wild je s 4:0 zmagala pri Nashville Predators. Novinec med vratnicama Minnesote Darcy Kuemper je do svojega prvega "shutouta" kariere prišel po zaslugi 23 obramb.

Jets odpustili Noela

Winnipeg Jets so se medtem razšli s trenerjem Claudom Noelom. Vzrok za njegovo slovo je bil niz slabih izidov, kanadska ekipa je namreč izgubila pet tekem zapored in zdaj za mesti, ki vodijo v končnico, zaostaja že deset točk. Klub je na čelo trenerske ekipe postavil Paula Mauricea.

Maurice je v ligi NHL že vodil ekipe Hartford Whalers oziroma Carolina Hurricanes in Toronto Maple Leafs, nazadnje pa je lani delal v Rusiji kot trener Metalurga Magnitogorska. Noel je bil trener v Winnipegu od sezone 2011/12, ko se je klub Atlanta Thrashers preselil v Winnipeg.

Liga NHL, rezultati:

Washington Capitals : Buffalo Sabres 1:2*
Dallas Stars : New York Islanders 2:4
Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:2*
New York Rangers : Philadelphia Flyers 4:1
Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 5:3
Nashville Predators : Minnesota Wild 0:4
Anaheim Ducks : Detroit Red Wings 1:0
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.