Šport
20 ogledov

Rački odnesli celo perje

Aktualni prvak lige NHL Anaheim se je tokrat maščeval za poraz na prvi tekmi.
1/16
Žurnal24 main
Drugi londonski obračun v hokejski ligi NHL med Anaheim Ducksi in LA Kingsi je postregel z maščevanjem Račkov, ki se tokrat niso pustili oskubiti. Zmagali so gladko z rezultatom 4:1.

Kalifornijski derbi (v zadnjih štirih medsebojnih srečanjih je zmago slavil Los Angeles), ki smo ga spremljali v živo v Londonu, se je za razliko od premiere začel točno, brez tehničnih težav z osvetlitvijo. Trener Kraljev Marc Crawford je na klopi pustil na prvi tekmi (26 obramb) skoraj nepremagljivega 19-letnega novinca Jonathana Berniera, prav tako pa je v celoti premešal prvo peterko. V njej je s prve tekme ostal le kapetan Robert Blake. Anže Kopitar je tekmo začel s klopi. Anaheim, ki je bil na drugi tekmi gostitelj, je začel podjetneje. Tokrat je ob številčnejši premoči napad aktualnih prvakov deloval brezhibno. Po dveh identičnih golih, obakrat z igralcem več, se je prva tretjina končala z 2:0 v korist Anaheima. Gola sta dosegla Corey Perry (11. minuta) in Chris Kunitz (16. minuta). Kralji si v prvih 20. minutah niso ustvarili nobene resne priložnosti.

Vročekrvneža George Parros in Scott Thornton sta v drugi tretjini poskrbela za boksarski vložek. © Getty Images

 

Da se Kraljem tokrat obeta poraz, je bilo jasno že po slabih treh minutah nadaljevanja, ko je s svojim drugim zadetku na srečanju Perry povišal na 3:0. Minuto zatem je na semaforju pisalo že 4:0, po natančni podaji Roba Niedermayerja pred gol se je med strelce vpisal Travis Moen . Kralji so preko Michaela Cammallerija (dva zadetka na prvi tekmi) znižali na 1:4 in po zadetku še nekajkrat zapretili. Tudi prek Kopitarja, katerega nevaren strel je danes odlični mladenič Jonas Hiller (v vratih je zamenjal Iljo Brizgalova) ubranil. Do konca drugega dela igre je sledil boksarski vložek ( George Parros - Scott Thornton ) ob stoječih ovacijah 20.000 glave množice.

V zadnjem delu tekme je bila igra izenačena, brez velikih priložnosti na obeh straneh. Končni izid srečanja je bil 4:1 za Anaheim. "Vsi smo že zelo utrujeni, toda to ne sme biti izgovor za poraz. Anaheim je že v prvi tretjini ob številčni premoči dal dva gola, mi pač ne. Igrali smo preveč zaspano. Izgubili smo tla pod nogami in bili zbegani. Imeli smo veliko brezpotrebnih izključitev. Kasneje smo prišli do sape, zaigrali v drugi in tretji tretjini bolje, a je bil zaostanek previsok," je takoj po tekmi za Žurnal24 izjavil Anže Kopitar in pokomentiral še svojo igro: "Začel sem slabo, kasneje je bilo bolje. Moram še malo dvignit nivo forme, a za začetek sezone je vredu. Dobro je, da smo včeraj zmagali in vsaj nekaj odnesli iz Londona. Treba se je spomniti na včerajšnjo tekmo, današnjo pa čimprej pozabiti. Mislim, da menjava vratarja ni vplivala na končni izid, ključ do uspeha je bila slaba igra ob številčni premoči."


Anže Kopitar je tokrat ostal brez točk. © Getty Images

 

Nova sezona lige NHL se bo s tekmami v ZDA nadaljevala 3. oktobra. Kralji se bodo domačemu občinstvu v Staples Centru prvič predstavili 6. oktobra, ko gostijo St. Louis Blues. "Že komaj čakam, da se začne sezona tudi v ZDA. Staples Center bo gotovo razprodan. To nam bo dalo krila, pa še družina bo navijala zame," je dejal Kopitar, ki ga je po tekmi v garderobi že čakala pospravljena oprema in v ponedeljek pot čez Atlantik.

  Vponedeljek bomo objavili intervju z Anžetom Kopitarjem!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.